Період публікації:

від

до

Категорія:

Круглий стіл «День пам'яті Героїв Крут» керівників туристсько-краєзнавчих гуртків позашкільних навчальних закладів

Опубліковано: Понеділок, 30 січня 2017 

min
max

27 січня 2017р у приміщенні комунального закладу львівської обласної ради «Львівський обласний центр краєзнавства, екскурсій і туризму учнівської молоді» відбувся круглий стіл за участі керівників туристсько-краєзнавчих гуртків позашкільних навчальних закладів області, присвячений подвигу Героїв Крут.

Учасники заходу вшанували 99-річницю бою під Крутами, який відбувся 29 січня 1918 року біля залізничної станції Крути на Київщині. Нерівний бій тривав 5 годин між 4-тисячним підрозділом російської Червоної гвардії під проводом Михайла Муравйова та куренем Січових Стрільців (600 осіб), який складався в основному із добровольців – курсантів, студентів та гімназистів міста Києва.

Молоді патріоти здійснили організований відступ, руйнуючи за собою колії та мости. Цей бій став зразком нескореності, мужності та віри у майбутнє.

Особливо вразив присутніх вірш Павла Тичини «Пам’яті тридцяти», присвячений 27 юнакам, які загинули мученицькою смертю у більшовицькому полоні.

На завершення педагоги провели паралель між подіями 100-річної давності та подіями на сході України та хвилиною мовчання вшанували Героїв свого часу.

 

Немає коментарів

Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook