Період публікації:

від

до

Категорія:

“Крути: незгасна пам'ять…” (фото)

Опубліковано: П`ятниця, 03 лютого 2017 

min
max

В рамках тижня вшанування пам’яті героїв Крут у НРЦ Святого Миколая  вихователь Шалай Марта Миронівна провела інформаційну годину “Крути: незгасна пам'ять…”, метою яких було не тільки допомогти учням зрозуміти сенс героїзму, але й виховання їх в дусі національної самосвідомості, патріотизму та гордості за свій народ; пробудити в школярів інтерес та повагу до свого історичного минулого. 

Мало яка інша подія в історії України є настільки ж відомою, як бій під Крутами. Він посідає чільне місце в національній історичній пам’яті. Майже сто років тому - 29 січня 1918-го нерівний бій біля невеликого містечка на Чернігівщині, хоч і не врятував Київ від захоплення більшовиками, проте став символом самопожертви української молоді.

Ця героїчна й водночас трагічна подія знаменувала початок нової епохи національного пробудження українців, усвідомлення нашого права жити на власній землі та святого обов’язку — боронити її. „Понад все вони любили свій коханий край”, — писав Павло Тичина. Визначально, що ця жертовна любов зародилася в серцях молодих людей, найкращих представників українського студентства.

Битва під Крутами - це символ нескореного духу нашої нації. Це пересторога тим, хто і нині сподівається поставити націю на коліна.

Україна пишається молодими Героями. Пам’ять про них, як і та велична справа, за яку вони боролися – невмируща. Вічна їм слава.

“Незалежне життя – ось де справжня мета!

Тільки вільний орел вільним птахом літа…

Тільки вільний народ своє щастя кує….”

О. Олесь

Немає коментарів

Схожі статті:

Перші валентинки воїнам (фото) Перші валентинки воїнам (фото) Опубліковано: Четвер, 16 лютого 2017 В неділю 5 лютого в НРЦ Святого Миколая вихователі Ціхоцька Галина та Шалай Марта розпочали з учнями виготовляти перші валентинки воїнам, в рамках Акції “Зігрійте наших захисників теплом вашого серця”. 

Переглядів: 889 Коментарів: 0

Заклади обласного підпорядкування

Герої не вмирають, доки ми пам'ятаємо про них (фото) Герої не вмирають, доки ми пам'ятаємо про них (фото) Опубліковано: П`ятниця, 03 лютого 2017 Початок лютого – сумні роковини. В 2015 році сумні звістки сколихнули селище Брюховичі. Під час артилерійського обстрілу терористами вогневих позицій підрозділів 80-ї бригади поблизу села Передільське Донецької області, загинув мешканець смт.Брюхович, командир першої гаубичної батареї, 80-та окрема високо-мобільна...

Переглядів: 1226 Коментарів: 0

Заклади обласного підпорядкування
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook