Період публікації:

від

до

Категорія:

Відбулася нарада керівників органів управління освітою (фото)

Опубліковано: Четвер, 09 лютого 2017 

min
max

У середу, 8 лютого, відбулася нарада директора департаменту освіти і науки Львівської облдержадміністрації Любомири Мандзій з керівниками органів управління освітою районів, міст обласного значення та об’єднаних територіальних громад.

На початку зустрічі директор Львівського регіонального центру оцінювання якості освіти Лариса Середяк ознайомила присутніх з особливостями проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2017 році. За її словами, випускники поточного року, заповнюючи реєстраційну картку, вказуватимуть назви навчальних предметів, із яких їм буде зараховано результати ЗНО як оцінки за державну підсумкову атестацію. Для випускників 2017 року першим обов’язковим предметом для ЗНО є українська мова і література. Другий потрібно обрати з-поміж математики та історії. Третій – із запропонованого переліку предметів, з яких буде проводитися тестування 2017-го. За цими предметами оцінка виставлятиметься одразу за двома шкалами: 12-бальною – як державна підсумкова атестація та 200-бальною – для зарахування під час вступу до вищого навчального закладу.

Також учасники наради обговорили питання щодо створення опорних шкіл та їхніх філій на Львівщині та розглядали проект Програми розвитку освіти Львівської області на період 2017-2020 років у частині фінансування.

Директор департаменту освіти і науки Любомира Мандзій повідомила, що станом на 1 січня 2017 року в області функціонує 24 опорні школи. Вони відповідають критеріям, встановленим Міністерством освіти і науки України: рішення про створення опорної школи, наявність філій та забезпечення довозу дітей.

«Цьогоріч наше основне завдання буде направлене на впорядкування мережі опорних шкіл Львівської області», - наголосила головна освітянка області.

Любомира Степанівна зазначила, що 28 лютого має бути прийнята Програма розвитку освіти Львівської області на період 2017-2020 років. Вона буде обговорюватися 80 депутатами обласної ради.

Окрім цього, директор департаменту освіти повідомила, що з 2018 року планується запровадження пілотного проекту старшої профільної (академічної) школи у Червонограді або Дрогобичі.

Заступник директора департаменту - начальник управління Ігор Гайдук виступив із питаннями щодо процедури електронних закупівель товарів за допомогою системи ProZorro, підключення навчальних закладів до мережі Інтернет, розподілу обсягу освітньої субвенції та закупівлі автобусів тощо.

Голова Львівської обласної організації профспілки працівників освіти і науки України Марія Яцейко наголосила, що необхідно серйозно поставитися до укладання угод та колективних договорів в установах освіти, адже на місцевий бюджет є великі видатки в даній галузі.

Немає коментарів

Схожі статті:

У Львові обговорили функціонування опорних шкіл (фото) У Львові обговорили функціонування опорних шкіл (фото) Опубліковано: П`ятниця, 24 лютого 2017 Сьогодні, 24 лютого, у приміщенні департаменту освіти і науки облдержадміністрації відбулася нарада директорів опорних шкіл Львівської області. «Створення опорних шкіл є надважливим завданням, оскільки опорні заклади – це крок до вдосконалення якості середньої освіти. Мова йде не про закриття шкіл,...

Переглядів: 1175 Коментарів: 0

Департамент освіти і науки

Питання освітньої галузі – у новому форматі Питання освітньої галузі – у новому форматі Опубліковано: Четвер, 30 січня 2020 У секторі освіти Буської РДА відбулась чергова нарада керівників ЗЗСО району (завідувач сектору Галина Олійник) на базі НВК «Буська ЗОШ І ст. – гімназія-інтернат ім. Є. Петрушевича при ЛНУ ім. І.Франка» за участю голови Буської РДА Олега Коваля та заступника директора НКП «Буська ЦРЛ» Ганни Міхневич. На...

Переглядів: 534 Коментарів: 0

Відділи освіти
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook