Період публікації:

від

до

Категорія:

Прощання з колядою в Унятицькому НВК (фото)

Опубліковано: Вівторок, 21 лютого 2017 

min
max

14 лютого в Унятицькому НВК І-ІІ  ст. Дрогобицького району відбулося свято «Прощання з колядою».

«Ось і минають Різдвяні свята: такі родинні, славні і величні, прикрашені дідухом та ялинкою, хрумким снігом, святковим настроєм, щедрим столом, різдвяною таємничістю та неодмінно – українською колядою, яку творять та передають з уст в уста як маленькі, так і дорослі колядники», - такими словами розпочала захід класовод 4 класу, вчитель християнської етики Федьків Л.Є.

Учні 1-4 класів під керівництвом вчителів Ковалів М.О. (класовод 1 кл.), Риб’як М.М. (класовод 2 кл.), Гуменнікової О.М. (класовод 3 кл.) та вчителя музики Яворської Є.А. створили незабутнє дійство. Учасники відтворили увесь цикл зимових свят: Різдво, Старий рік та Водохреща, об’єднуючи його в одне прекрасне дійство. Лунали старовинні та сучасні колядки у виконанні учнів 1-4 класів, а також святкові віншування. Урочисто і піднесено, по-дитячому щиро лунали колядки у виконанні Федьків Анни (1 кл.), Усика Макарія, Стецьківа Артура, Германовича Павла (2 кл.), Онаць Марії та Рудавської Юлії (4 кл.). Дитячі дзвінкі голоси молодших школярів бриніли, мов срібні дзвіночки, вміло і задушевно передаючи всю магію Різдва, яку саме заховано у колядках. Глядачі мали змогу ще раз прославити новонародженого Ісуса та наповнити свої серця теплом і Божим миром. Далі добірним зерном засівали сіячі, котрі побажали щастя, добра, здоров’я усім присутнім та миру рідній Україні.

А по цій коляді

проживайте в гаразді,

без турботи, без біди – до нової коляди!

Любов Євстахіївна пригостила усіх присутніх смачними українськими пампушками. У піднесеній радісній атмосфері учасники свята, учні, батьки та вчителі прощалися з колядою, спільно виконуючи колядку «Нова радість стала».

На завершення свята директор школи Макар С.І. подякував організаторам та учасникам феєричного дійства та наголосив, що коляда – це ключ, який з легкістю відмикає брами людських сердець. Робить усіх щирими, вдячними та веселими навіть у такий нелегкий час! Отож, нехай різдвяне чудо нас гуртує, посилає з неба Божу благодать, аби кожного року ми в мирі і спокої могли з радістю на устах промовляти:

Величний день, б’ють дзвони нині,

Луна колядка в Україні

Земля слізьми перед Богом кається,

І чутно скрізь: «Христос рождається!»

Усі були в захопленні від чудового концерту та не жаліли своїх долонь для оплесків. Невдовзі настала тиша, але в повітрі ще панував дух Різдва, який згодом розвіється, аби завітати з повними силами уже в новому році, і знову нагадати про народження маленької дитини, котра врятує світ!

Немає коментарів

Схожі статті:

Шкільне свято «Рідна мова – в рідній школі» (фото) Шкільне свято «Рідна мова – в рідній школі» (фото) Опубліковано: Вівторок, 28 лютого 2017 З нагоди Міжнародного дня рідної мови в Унятицькому НВК І-ІІ ст. Дрогобицького району відбулося свято «Рідна мова – в рідній школі». Захід підготували і провели вчителі української мови та літератури – завуч Дашко В.М. та Лялюк Б.І. У святі взяли участь учні 1-3 класів, які читали вірші, розповідали...

Переглядів: 533 Коментарів: 0

Відділи освіти

Перебування делегації Унятицького НВК на Хустщині (фото, відео) Перебування делегації Унятицького НВК на Хустщині (фото, відео) Опубліковано: Вівторок, 14 листопада 2017 Закарпаття – це край особливої краси і чарівності, який недарма вважають скарбницею світового значення. На осінніх канікулах учні та вчителі Унятицького НВК І-ІІ ступенів Дрогобицького району відвідали цей чудовий край із акцією «Садимо сад України», яку запровадив директор НВК Макар С.І. Адже, крім...

Переглядів: 631 Коментарів: 0

Відділи освіти
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook