Період публікації:

від

до

Категорія:

У Львові обговорили функціонування опорних шкіл (фото)

Опубліковано: П`ятниця, 24 лютого 2017 

min
max

Сьогодні, 24 лютого, у приміщенні департаменту освіти і науки облдержадміністрації відбулася нарада директорів опорних шкіл Львівської області.

«Створення опорних шкіл є надважливим завданням, оскільки опорні заклади – це крок до вдосконалення якості середньої освіти. Мова йде не про закриття шкіл, а про створення належної мережі навчальних закладів», - зазначила директор департаменту Любомира Мандзій.

За її словами, опорні школи мають виконувати функції методичних центрів, на базі яких проводитимуться навчально-виховні заходи для школярів та педагогів округу. Ці школи мають бути оснащені належним устаткуванням навчальних кабінетів передусім фізики, хімії, біології та укомплектовані належним кадровим складом.

«Визначальними критеріями для створення опорних шкіл є наявність філій, коштів, можливість довезення дітей та педагогічних працівників до місця навчання та додому, - наголосила Любомира Степанівна. - Також опорні школи мають бути пристосовані для дітей з функціональними обмеженнями, зокрема у них потрібно облаштувати пандуси».

Як повідомила провідний спеціаліст департаменту Леся Босак, станом на 01.12.2016 року в області створено 24 опорних навчальних заклади та 137 філій. Практично усі опорні навчальні заклади забезпечено шкільними автобусами для підвезення дітей. Потребу у додатковому забезпеченні «Школяриками» мають Підкамінська ЗОШ І-ІІІ ст. Бродівського району та Жидачівська ЗОШ І-ІІІ ст. № 2.

«Програмою розвитку освіти Львівщини на 2017-2020 роки передбачено кошти в сумі 14 млн 612 тис. грн для покращення матеріально технічної бази опорних шкіл ОТГ та 22 млн 177 тис. грн для опорних шкіл районів області», - поінформувала Леся Михайлівна.

Також під час наради директор департаменту освіти Любомира Мандзій розповіла про зміни, які слід очікувати в школі. Зокрема, планується, що уже з 2018 року в Україні стартує Нова українська школа, а з 2023 року – має бути запроваджено ЗНО у 9-х класах та старт роботи профільної школи тощо.

Окрім цього, директорам шкіл було презентовано проект «Навчай для України», метою якого є залучення найкращих випускників провідних університетів та молодих спеціалістів різних галузей до викладання в школах. Передбачається, що 40 молодих спеціалістів розпочнуть свою вчительську діяльність в 20 школах-партнерах вже 1 вересня 2017 року у трьох пілотних областях – Львівській, Київській та Харківській.

Немає коментарів

Схожі статті:

Львівщина – серед лідерів із відкриття опорних шкіл Львівщина – серед лідерів із відкриття опорних шкіл Опубліковано: Середа, 16 серпня 2017 Львівська область посідає друге місце із відкриття опорних шкіл в Україні. Таких в області є вже 37. Про це заявили під час селекторної наради під головуванням Глави Уряду у вівторок, 15 серпня. Окрім того, найбільший набір першачків у сільській місцевості спостерігають також у Львівській області...

Переглядів: 859 Коментарів: 0

Департамент освіти і науки

МОН та Мінрегіон розпочали спільний проект зі створення нового освітнього простору в 200 школах України, 50 із них пілотуватимуть НУШ МОН та Мінрегіон розпочали спільний проект зі створення нового освітнього простору в 200 школах України, 50 із них пілотуватимуть НУШ Опубліковано: Середа, 26 квітня 2017 2017 рік – рік впровадження секторальної децентралізації. До громади повинна прийти нова якість послуг, і освітня послуга – одна з найголовніших та найперших. Мінрегіон та МОН розпочали розробку й упровадження спільного проекту створення нового освітнього простору в 200 школах України. Про це йшла мова...

Переглядів: 713 Коментарів: 0

Проекти, програми, акції
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook