Період публікації:

від

до

Категорія:

Мова – душа народу

Опубліковано: П`ятниця, 03 березня 2017 

min
max

 21 лютого представники всіх націй і народностей відзначали Міжнародний день рідної мови. Урочисте святкування цієї визначної дати відбулося і у Буцівській ЗОШ І – ІІ ст. Шегинівської ОТГ Мостиського району.

Протягом тижня проводилися тематичні уроки, виховні години, на яких учні поглиблювали свої знання про мову, її розвиток, місце серед інших мов світу, а також знайомилися з шляхами підвищення культури мовлення, з мовними обов’язками громадян, з державними документами, що стосуються української мови.

Завершальним етапом у відзначенні Міжнародного дня рідної мови було проведення виховного заходу, яку підготували вчитель математики Пилип М. П. та вчитель основ християнської етики Волошин О. М.

Розпочалося свято з Гімну українській мови, який з великим натхненням і вірою в серці виконали учениці 7 – 9 класів . Учасники заходу розповіли присутнім про історію виникнення свята, і наголосили на тому, що це один із тих днів, коли кожен має змогу відчути себе частинкою свого великого народу, посіяти у своєму серці хоча б одну зернину любові до рідної мови.

Продовжили свято читці віршів про мову: Савка В., Самоїл Ю., Сень І., Волошин Н., Торба С., Федечко С., Кур В. Також пролунали пісні «Мова єднання», «Мова лебедина», «Гей, шуми , Великий Луже». Завершила свято  дівчина-Українська мова (Сень Л.), яка закликала учнів берегти і шанувати свою мову заради прийдешніх поколінь, бо з нею наше майбутнє і майбутнє України.

Немає коментарів

Схожі статті:

Воїнам АТО -  до Великодня Воїнам АТО - до Великодня Опубліковано: П`ятниця, 30 березня 2018 Сьогодні десятки тисяч патріотів нашої держави знаходяться на передовій, захищаючи від ворога свободу, незалежність і територіальну цілісність України. Усім їм, як ніколи потрібна увага, добре серце, повага та любов небайдужих людей. Дитячі малюнки, листівки  учні та вчителі Буцівської ЗОШ І-ІІ ст....

Переглядів: 571 Коментарів: 0

Відділи освіти

У нашій пам’яті вони назавжди залишились У нашій пам’яті вони назавжди залишились Опубліковано: Середа, 21 лютого 2018 Їх назвали Небесною Сотнею – українців, які загинули в Києві на Майдані, вулицях Грушевського та Інститутській. Гинули за честь, за волю, за право бути Українцем і за свою Батьківщину. Героїчна Сотня, зробивши перший крок, журавлиним ключем полинула у вирій вічності, ставши нашими Ангелами-Охоронцями...

Переглядів: 511 Коментарів: 0

Відділи освіти
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook