Період публікації:

від

до

Категорія:

Шевченкові дні у навчальних закладах Шегинівської ОТГ

Опубліковано: Субота, 11 березня 2017 

min
max

У навчальних закладах Шегинівської ОТГ Мостиського району 9 -10 березня проходили святкові заходи, присвячені  Великому Кобзарю.

Розпочиналися вони з покладання квітів до погруддя поета, прозаїка, драматурга, художника, політичного й громадського діяча (Гусаківський НВК, Балицький НВК).

 
 Учнівський і педагогічний колективи Гусаківського НВК підготували творчо-мистецьке свято «Барвистий світ Шевченкового слова», а  учителі початкових класів  Поповицького НВК  організували   тиждень "Шевченкове слово в початковій школі.

Школярі у своїх виступах зазначали, що доля щедро наділила Тараса великими талантами. В колі друзів і знайомих поет вів задушевні розмови, читав свої вірші, а також співав українських пісень. Він був людиною універсальних обдарувань та інтересів. Все його життя і творчість були присвячені українському народу. Поет мріяв про ті часи, коли його країна буде незалежною, суверенною державою, коли в Україні шануватиметься мова, культура та історія народу, а люди будуть щасливими. Поет пов’язував свою долю з Україною, яка постала перед ним поневоленою, сплюндрованою завойовниками з усіх сторін. Він своїм полум’яним словом виступав на її захист, закликав до боротьби і залишив своїм «живим і ненародженим землякам» важливі дороговкази.

Звучали твори Тараса, українські пісні і головний левіз; «Ти з нами,  народний поете. Ти  у наших серцях навіки , дорогий наш Тарасе»

Немає коментарів

Схожі статті:

Засідання методичної ради Засідання методичної ради Опубліковано: Середа, 14 березня 2018 12 березня 2018 року в приміщенні Шегинівської ЗОШ І-ІІІ ступенів відбулося чергове засідання методичної ради.  На заході були присутні члени методичної ради: заступники директорів з навчально-виховної роботи та виховної роботи, керівники методичних об’єднань закладів освіти Шегинівської об’єднаної територіальної...

Переглядів: 502 Коментарів: 0

Відділи освіти

Час літнього відпочинку, оздоровлення  та розваг Час літнього відпочинку, оздоровлення та розваг Опубліковано: Вівторок, 30 травня 2017 Час літнього відпочинку, оздоровлення  та розваг розпочався роботою пришкільних  таборів, організованих на базі 6 –ти  загальноосвітніх навчальних закладів Шегинівської об’єднаної територіальної громади: Балицького, Гусаківського, Поповицького НВК, Шегинівської ЗОШ І-ІІІ ст., Буцівської  і Радохінської...

Переглядів: 513 Коментарів: 0

Відділи освіти
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook