Період публікації:

від

до

Категорія:

«Свіча, запалена від серця»

Опубліковано: Понеділок, 13 березня 2017 

min
max

10 березня 2017 року в приміщенні Буської дитячої музичної школи відбулися урочистості до 203-ої річниці від дня народження Тараса Шевченка «Свіча, запалена від серця ».

У концерті взяли участь солісти і колективи загальноосвітніх навчальних закладів району, педагоги і вихованці Буського БДЮТ. Юні шанувальники творчості Великого Кобзаря декламували вірші і виконували пісні на слова поета. На початку концерту прозвучала  фантазія на поезію Тараса Шевченка «Думи мої» у виконанні симфонічного оркестру музичної школи. Присутні із захопленням слухали виступ народної хорової капели «Освітяни» та аплодували зразковій хореографічній студії «Арніка». Прозвучала поезія «Дух віковічної слави» у виконанні автора, учениці НВК «Топорівська ЗОШ І-ІІІ ст.», неодноразового переможця районного етапу Всеукраїнського конкурсу «Об’єднаймося ж, брати мої » Вікторії Третяк.

Вели концерт Марія Камінська, керівник гуртка Буського БДЮТ, і Павло Теодоровський, директор НВК «Андріївська ЗОШ І-ІІІ ст.».

Перший заступник голови Буської РДА Ільків О.І., голова Буської районної ради Глова Б.В. вручили подяки переможцям обласного етапу VII Міжнародного мовно-літературного  конкурсу ім. Тараса Шевченка учениці Буської гімназії Зохнюк Олесі та учениці Ожидівської ЗОШ І-ІІІ ст. Дрозд Оксані і їхнім наставникам Коваль С.П. і Покінській М.І.

Тарас Шевченко  завжди з нами, бо не видно кінця його пісні, яка перелилась у нові могутні мелодії рідного народу. Немає кінця його славі, бо вона заплелась у славі його нащадків.

                                                                    

 

                                                        Методист РІМЦ С.Лабінська

Ключові слова:

Немає коментарів

Схожі статті:

Ми вшановуємо ім'я Великого Кобзаря. Ми вшановуємо ім'я Великого Кобзаря. Опубліковано: П`ятниця, 13 березня 2020 Щовесни,коли тануть сніги, І на рясті просягає веселка, Повні сил і живої снаги, Ми вшановуємо пам‘ять Шевченка. За традицією, у березні місяці, в КЗЛОР «Бориславська санаторна школа» учні 2 класу разом з вчителями Романів Н.В.,Галишин О.І. вшановують пам‘ять славного сина України, генія нашого народу...

Переглядів: 2212 Коментарів: 0

Заклади обласного підпорядкування

Не згасне у віках Шевченкова зоря Не згасне у віках Шевченкова зоря Опубліковано: Четвер, 12 березня 2020 У березні, коли земля збирає сили для свого розквіту, на Україну приходить всенародне свято «В сім’ї новій вольній».  У цьому є знамення долі: як весна провіщає пробудження природи, так Шевченко провістив Україні волю. З іменем Тараса Шевченка народи світу відкривають для себе Україну, а  з безсмертного...

Переглядів: 1665 Коментарів: 0

Відділи освіти
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook