Період публікації:

від

до

Категорія:

Зашків вітає гостей

Опубліковано: П`ятниця, 17 березня 2017 

min
max

  14 березня 2017 року на базі Зашківської ЗОШ І-ІІІ ст. ім. Є.Коновальця відбулося методичне об’єднання педагогів-організаторів шкіл району. Темою даного семінару була проектна діяльність учнівського самоврядування. Метою їхньої дослідницької діяльності було з’ясувати, у чому ж загадковість і велич жіночих постатей. 

    Протягом багатьох століть люди оспівували та прославляли в піснях і віршах образ матері – берегині, коханої жінки та благословляючи її ім'я. Але українки у всі часи виявляють і велич почуттів, і талант материнства, і велич справ. 

    Саме громадському життю жінки-українки присвячувався захід «Величні жінки в історії України». Свою розповідь учні школи розпочали з мудрої та справедливої княгині Ольги та всемогутньої Роксолани. Щедра та талановита українська земля подарувала людству С.Крушельницьку, М.Заньковецьку, К.Білокур, Л.Українку. Талановиті сучасні жінки такі як Л.Костенко, Н.Матвієнко, К.Цісик, Руслана і Джамала продовжують справу своїх попередниць і прославляють рідну землю. Розповіді дітей переплітались з демонстрацією слайдів, художнім читанням поезії, піснями, плавним кружлянням вишуканої танцювальної пари та тихим звучанням фортепіано. 

    Учасники методичного об’єднання познайомилися з історією села, оглянули виставку вишитих ікон, відвідали музей ім. Є.Коновальця. 

    Найболючішою втратою для кожного народу є втрата історичної пам'яті, яка з діда-прадіда передавалась від покоління до покоління й була основою у вихованні національної самосвідомості народу. Саме з такими думками педагоги поверталися у рідні школи. 

Немає коментарів

Схожі статті:

Слідами Христа Слідами Христа Опубліковано: Вівторок, 21 березня 2017 В рамках тижня духовності у Великогрибовицькій ЗОШ І-ІІІ ст. був насичений численними заходами як церковного та суспільного характеру, що дає змогу виховувати нашу молодь в дусі християнської моралі. З цією метою було організовано екскурсію у м.Львів в Собор Св. Юра, де діти збагатились духовно і набрались...

Переглядів: 475 Коментарів: 0

Відділи освіти

Небесна Сотня білих журавлів Небесна Сотня білих журавлів Опубліковано: Вівторок, 07 березня 2017  20 лютого учні НВК «Рава-Руська школа-гімназія», як і всі українці, вшанували пам’ять Героїв Небесної Сотні. У цей день відбувся ряд заходів, присвячених третій річниці Революції Гідності та загиблим на Майдані – загальношкільна лінійка, відкрита виховна година у 6 класі ( класний керівник Марія Петрівна...

Переглядів: 385 Коментарів: 0

Відділи освіти
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook