Період публікації:

від

до

Категорія:

,,Барвиста писанка’’- виховна година в 4 класі Бориславської ЗСШ-інтернату

Опубліковано: Середа, 12 квітня 2017 

min
max

11 квітня    Семйоник М.М., вихователь  4 класу Бориславської ЗСШ-інтернату підготувала та  провела виховну бесіду ,,Барвиста писанка’’.

Теоретична інформація про символіку та обрядовість наших писанок поєднувалась також з виготовленням самими учнями великодніх яєць.

Діти з особливою цікавістю вслухались в бесіду, проявляли  обізнаність в даному питанні, що свідчило про дотримання традицій та виховання цінностей в сім’ї. 

Даною бесідою хотілось розкрити цінність і символіку унікального витвору української культури - писанки; розширити і поглибити знання учнів про народну символіку; навчити застосовувати отримані знання та навички з розпису на практиці при виготовленні пасхальних яєць;прищепити любов до народного мистецтва; виховувати естетичний та художній смак; любов і повагу до рідної культури.

Вихованці з ентузіазмом взялись за виготовлення писанок, з відповідальністю та особливою бережністю розфарбовували їх, пам’ятаючи, що писанка – символ світлого празника Великодня - свята, коли воскресає природа, коли все відроджується для продовження життя на землі.

 

Семйоник М.М., вихователь 4 класу

 

Немає коментарів

Схожі статті:

"Сяйво Великодньої писанки" "Сяйво Великодньої писанки" Опубліковано: Четвер, 12 квітня 2018 11 квітня 2018 року у Бориславській ЗСШ-інтернаті було проведено Годину духовності "Сяйво Великодньої писанки" для учнів 1-4 класів вихователем 3 класу Даців Т.В. і вчителем трудового навчання Кірназ Н. Г. Даців Т.В. привітала присутніх із Великоднем і розповіла про традиції цього найурочистішого...

Переглядів: 504 Коментарів: 0

Заклади обласного підпорядкування

"Світле свято Великодня". "Світле свято Великодня". Опубліковано: Вівторок, 10 квітня 2018 Великдень, Великдень, Веснянеє  свято-Радіють і діти, і  неня, і тато. Напередодні Великодніх свят в Бориславській ЗСШ-інтернаті І-ІІІ ст. вчитель початкових класів Романів Н. В. провела виховну годину на тему: "Світле свято Великодня". Наталя Вікторівна розповіла дітям про походження свята та...

Переглядів: 480 Коментарів: 0

Заклади обласного підпорядкування
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook