Період публікації:

від

до

Категорія:

Повернення Владики Андрея Шептицького

Опубліковано: Вівторок, 18 квітня 2017 

min
max

«Єдність держави, єдність Церкви, єдність нації.

В єдності сила, добробут і перемога!»

Андрей Шептицький

  У 2015 році в Україні відсвяткували рік митрополита УГКЦ Андрея Шептицького. За сприяння Громадської ради «Святого Юра» та свідомих громадян Львова на Соборовій площі перед церквою Св. Юра постав величний пам’ятник  Владики Андрея. У вищих, загальноосвітніх навчальних закладах Львова та Дрогобича пройшли конференції та святкові академії, присвячені цій величній постаті. Та життя і діяльність митрополита неможливо висвітлити навіть впродовж ювілейного року.

23.03.2017 року в Дрогобицькому державному педагогічному університеті імені Івана Франка відбулась конференція «Андрей Шептицький – це Україна: будівничий, князь, лідер!». В заході взяли участь представники оргкомітету науково-практичної конференції, члени Громадської ради «Святий Юр», Центру національного виховання ім. Андрея Шептицького, викладачі університету, представники духовенства.  Метою конференції було вшанування пам’яті Андрея  Шептицького як будівничого української держави, духовного провідника народу, лідера української нації, формування в української молоді розуміння вкладу Владики в розбудову Христової церкви, виховання національно свідомої молоді,  розкриття ролі митрополита  у становленні української державності, християнському вихованні української нації.  Представників учнівської молоді мм. Дрогобича і Трускавця було залучено до науково-практичної роботи з актуальних питань духовності та просвітництва в новітній історії України.

Під час урочистого відкриття конференції перед молоддю виступили Надія Скотна – ректор Дрогобицького державного педагогічного університету ім. І.Франка, Ігор Калинець – поет, громадський діяч, лауреат державної премії України ім Т.Шевченка, о. Олег Кекош – капелан  Дрогобицького державного педагогічного університету ім. І. Франка.

Цікавим та змістовним був виступ почесного гостя владики Ярослава (Приріза), єпископа Самбірсько-Дрогобицького. Всіх учасників конференції він поблагословив на плідну працю.

Презентація наукових праць відбувалась у двох секціях. До першої увійшли студенти Дрогобицьких механічного, нафтового, медичного, музичного коледжів. До другої учні Дрогобицького ВПТУ №19, Дрогобицької загальноосвітньої школи І-ІІІ ст. №1, Трускавецького гімназії та Трускавецького загальноосвітнього навчального закладу І-ІІІ ст. №2.

Успішно виступили зі своєю науковою працею учні 9-гокласу Дрогобицької загальноосвітньої школи І-ІІІ ст.№1 Коцеміра Остап та Крайлюк Юрій. Керували підготовкою науково-дослідницької праці Ореста Калічак, вчитель християнської етики  та Володимир Кундис, вчитель історії. Журі з конкурсного відбору відзначили цю роботу.  Остап і Юрій пройшли до фіналу та  візьмуть участь у міжнародній науково-практичній конференції, яка відбудеться 29.07.2017 р. у Львові.

За результатами конференції відбулось урочисте  нагородження учасників. Учні та їх наукові керівники отримали подяки за підписом Президента Центру національного виховання ім. Андрея Шептицького Григорія Брунця та Голови Громадської ради «Святий Юр» Валерія Каленюка. Також всі учасники отримали книгу про Андрея Шептицького «Повернення» з автографом Ігоря Калинця. На завершення відбувся святковий концерт.

Л.Разумна, методист ММК

Немає коментарів

Схожі статті:

Студентка Львівського кооперативного коледжу економіки і права взяла участь в науково-практичній конференції, присвяченій Андрею Шептицькому (фото) Студентка Львівського кооперативного коледжу економіки і права взяла участь в науково-практичній конференції, присвяченій Андрею Шептицькому (фото) Опубліковано: Четвер, 03 травня 2018 Нещодавно у Технологічному коледжі ДВНЗ «Національний лісотехнічний університет України» відбулася Всеукраїнська науково-практична конференція «Андрей Шептицький – це Україна: будівничий, князь, лідер!» Мета конференції: вшанування пам’яті Андрея Шептицького як будівничого української держави, духовного...

Переглядів: 507 Коментарів: 0

Профтехосвіта

80-ту річницю  з дня народження В’ячеслава Чорновола відзначили учасники читацької конференції «Україна починається з тебе» 80-ту річницю з дня народження В’ячеслава Чорновола відзначили учасники читацької конференції «Україна починається з тебе» Опубліковано: Четвер, 28 грудня 2017 24 грудня йому б виповнилося 80 років….  З  метою вшанування пам’яті В’ячеслава Чорновола,  поглиблення знань учнів про українського політика, публіциста, політв'язня СРСР, Героя України, а також формування у молодого покоління високої патріотичної свідомості, почуття вірності, любові до Батьківщини 21...

Переглядів: 515 Коментарів: 0

Відділи освіти
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook