Період публікації:

від

до

Категорія:

Година скорботи у Великовільшаницькій ЗОШ І-ІІІ ступенів (фото)

Опубліковано: Неділя, 30 квітня 2017 

min
max

Тривожні трагічні дзвони лунають над землями України, Росії, Білорусі, вказуючи точну адресу біди - Чорнобиль. 

Страшним лихом для всього українського народу стала та аварія на атомній станції. Це сотні і тисячі хворих і калік; села і міста, які аж «світяться» від радіонуклідів, радіаційний фон у деяких місцях у десятки разів перевищує допустимі норми. Забруднені всі райони, куди тільки сягнула чорна хмара чорнобильського лиха. 

Година скорботи, яка пройшла у Великовільшаницькій ЗОШ І – ІІІ ступенів, вкотре нагадала всім про трагічну сторінку в історії нашої держави.

Радіація забруднила велику територію, і тепер там завмерло життя. Там не граються діти, не випасається худоба, навіть птахи не співають своїх пісень. Це лихо було наче Божою, карою, жорстокою пересторогою за легковажність, ненаситне споживацтво, технократичне свавілля, за безжальне знущання з природи. 

Кожна людина має глибоко замислитися над своїм власним ставленням до природи, до рідної землі. Обов'язок кожного з нас — добре пам'ятати, що Україна — одна, і треба її берегти.

Настав час усій громадськості бити на сполох, рятувати своє майбутнє, майбутнє своєї нації!

З кожним роком час невпинно віддаляє нас від сумної дати аварії у Чорнобилі, але від цього анітрохи не зменшується повага та пам’ять про людей, які пройшли через війну з радіацією. Вони самовіддано працювали над ліквідацією наслідків аварії і ціною свого здоров’я, а іноді й життя врятували від ядерного лиха не лише Україну, а й увесь світ. Священна пам’ять про всенародний подвиг, що ніколи не зітреться з історії, не згасне у віках.

 

Немає коментарів

Схожі статті:

Передзвін Софіївського майдану Передзвін Софіївського майдану Опубліковано: Четвер, 23 січня 2020 Свято України, яке відзначають 22 січня - це день проголошення Акту злуки УНР і ЗУНР, що відбувся 1919 році у Києві на Софіївському майдані. Здійснилася споконвічна мрія українців стати єдиною державою. Ця мрія нас окриляє вже більше як 100 років. Починаючи з 1999 року колектив Великовільшаницької ЗОШ...

Переглядів: 600 Коментарів: 0

Відділи освіти

День Гідності та Свободи  у Великовільшаницькій ЗОШ І-ІІІ ступенів День Гідності та Свободи у Великовільшаницькій ЗОШ І-ІІІ ступенів Опубліковано: Вівторок, 26 листопада 2019 Свобода. Гідність. Право людини визначати свій життєвий шлях. Саме це право забрали у нас. Саме в цей день, у різні роки, український народ виходить на майдан. Саме з цього протесту починається відлік нової історії країни, її реального загартування, її справжньої незалежності. День Гідності та Свободи...

Переглядів: 417 Коментарів: 0

Відділи освіти
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook