Період публікації:

від

до

Категорія:

У Львові завершився відкритий Кубок Львівської обласної організації ФСТ «Україна» пам’яті Заслуженого тренера України з тенісу Федора Кулечка

Опубліковано: Субота, 13 травня 2017 

min
max

Цими днями на кортах львівського Палацу спорту «Україна» відбувся всеукраїнський відкритий Кубок Львівської облорганізації ФСТ «Україна» з тенісу пам’яті Заслуженого тренера України Федора Григоровича Кулечка.

В турнірі, який традиційно проводиться з 2000 року, взяли участь 98 учасників з 13 міст та 10 областей України у вікових категоріях до 10, 12 та 16 років.

Неабияка кількість учасників та різноманітне регіональне представництво, якісний склад спортсменів, серед яких чемпіони та призери першостей України та міжнародних тенісних змагань, надали колориту та запалу в боротьбі за національні рейтингові бали у вікових категоріях гравців віком до 12 та до 16 років.

Одночасно було проведено регіональний тенісний турнір серед хлопців та дівчат віком до 10 років, в якому взяли участь 28 дітей від 2009 року народження.

Варто відзначити, якісну роботу тренерів і високі спортивні результати юних тенісистів ДЮСШ «Спартаківець» ЛОО ФСТ «Україна», які вибороли 4 перших місць, 6 – других та 7 – третіх місць у 3-х вікових категоріях (до 10, 12 та 16 років).

ЦІ змагання проводяться щорічно за благодійної підтримки сина Федора Кулечка (1910-2000 р., першого чемпіона України ) - Юрія Кулечка.

Львівська обласна федерація тенісу України висловлює велику подяку засновникам та організаторам змагань: керівництву ЛОО ФСТ «Україна», Палацу спорту «Україна», ДЮСШ «Спартаківець» за якісну підготовку, забезпечення та організацію змагань.

 

Довідково.

Кулечко Федір Григорович (19. 06. 1910, Львів – 26. 02. 2000, Львів) – львівський тенісист, відомий тренер і організатор тенісного життя у Львові. Серед спортивної громадськості ім’я Федора Кулечка легендарне. Його життя – важлива сторінка історії всього українського спорту. В далекому 1924 році 14-річний хлопець вперше прийшов на корти Львівської цитаделі й відтоді теніс і Федір Кулечко були нерозлучними, а повітря тенісного корту, як визнав сам тренер – найсолодшим для нього…

Випускник юридичного факультету Львівського університету. Від 1939 року став одним з організаторів тенісної секції в товаристві «Динамо», граючим тренером команди, в якій були зібрані кращі гравці – Юзеф Гебда (чемпіон України та СРСР), Андрій Чайківський, Володимир Олійнишин та інші. Ця команда була настільки сильною, що не програла жодного товариського матчу із провідними командами передвоєнного СРСР – Києва, Москви, Ленінграду, Тбілісі. Тоді Федір Кулечко приятелював із сином Івана Франка Петром Франком, який теж був неабияким тенісистом. Той на той час П. Франко був директором меморіального музею батька і запропонував Кулечкові посаду наукового працівника. Ф. Кулечко став автором першої експозиції музею Івана Франка.

З 1946 по 1955 рік був чемпіоном Львова, учасником і призером першостей України з тенісу. Паралельно з власними виступами почав вести в товаристві «Спартак» тренерську роботу.

Кращими учнями були чемпіон СРСР серед юнаків Ігор Кошелєв, чемпіон України Володимир Петров. Практично всі львівські тенісисти так чи інакше мали відношення до Кулечка. Серед його вихованців – ціла когорта видатних тренерів, які навчали наступні покоління львівських тенісистів: Є Рядченко, З Домбровський, Я. Загорський, Д. Нейман, Р. Кущаківський.

Він прожив яскравих дев’яносто років, і весь час переконував, що секрет активного довголіття криється в спорті, в тенісі, який загартував його серце, дав здоров’я і довгий вік.

В пам'ять видатного львівського тенісиста і педагога спортивне товариство «Україна» на рідних для Федора Кулечка кортах проводить щорічний юнацький турнір.

Немає коментарів

Схожі статті:

На Львівщині презентували альтернативний спосіб визначення ступеня функціонально-резервних можливостей школярів На Львівщині презентували альтернативний спосіб визначення ступеня функціонально-резервних можливостей школярів Опубліковано: П`ятниця, 04 серпня 2017 Сьогодні у м. Турка на Львівщині стартували традиційні “Бойківські фестини”. У цьогорічній програмі фестивалю – туристичні походи, концерти, турніри з шашок та шахів, міжнародні конференції, конкурси, спортивні змагання тощо. Так, сьогодні в межах програми фестин було проведено круглий стіл “Фізична...

Переглядів: 1075 Коментарів: 0

Середня, дошкільна та позашкільна освіта

Малюки ДНЗ № 69 м. Львова розпочали серпень із фізичної культури Малюки ДНЗ № 69 м. Львова розпочали серпень із фізичної культури Опубліковано: Середа, 02 серпня 2017 Проблеми оздоровлення дошкільнят, зміцнення та збереження їхнього здоров’я ніколи не втрачають своєї актуальності, тому в літній період оздоровчо-профілактична робота в дитсадках Львівщини спрямовується спеціалістом Львівського обласного відділення Комітету з фізичного виховання та спорту Міністерства...

Переглядів: 854 Коментарів: 0

Фізичне та патріотичне виховання
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook