Період публікації:

від

до

Категорія:

Формування мережі освітнього простору опорних шкіл Львівщини

Опубліковано: П`ятниця, 19 травня 2017 

min
max

Створення опорних шкіл – один із механізмів реформування системи загальної середньої освіти, мета якого – забезпечення рівного доступу дітей відповідного віку до якісної освіти; впровадження допрофільної підготовки і профільного навчання, поглибленого вивчення окремих предметів, забезпечення всебічного розвитку особи, раціонального і ефективного використання наявних ресурсів.

З метою обміну досвідом, поширення успішних практик сьогодні, 19 травня, на території Івано-Франківської ЗОШ І-ІІІ ступенів імені Івана Франка Яворівської районної ради відбувся обласний семінар «Опорна школа. Візія. Виклики та загрози. Директор як лідер змін» для директорів опорних шкіл Львівської області.

«До 1 вересня перед нами стоїть завдання створити мережу опорних шкіл з якісними умовами навчання, які мають відповідати усім характеристикам опорної школи. Мінімальна наповнюваність опорного закладу учнями (без врахування учнів філії) складає не менше 200 осіб.

Опорна школа включає не менше трьох філій. До опорної школи може бути організоване підвезення учнів (не менше ніж з трьох селищ, сіл, в яких ліквідовано загальноосвітні навчальні заклади або припинено (зупинено) їх діяльність).

В минулому році районними радами прийнято рішення і створено 21 опорну школу. Цього року після рішення районних рад ми маємо можливість модернізувати умови навчання ще в 19 опорних школах області. Окрім того, в об'єднаних територіальних громадах області створюються також опорні школи.

В ідеалі опорна школа — це заклад, в якому є все: спортивна зала, бібліотека, кабінети фізики, хімії, біології, географії з необхідним обладнанням, ко мп’ютерні класи зі швидкісним інтернетом тощо. Ну і, звісно, висококваліфіковані педагоги», - поінформувала директор департаменту освіти і науки Львівської облдержадміністрації Любомира Мандзій.

Немає коментарів

Схожі статті:

Нова Українська школа: старт реформ на Львівщині Нова Українська школа: старт реформ на Львівщині Опубліковано: Понеділок, 10 вересня 2018 31 серпня 2018 року у приміщенні Гал-Інфо  (Агенція інформації та аналітики. Львівські новини) відбулася одногодинна дискусія  навколо питань, що стосувалися  готовності закладів освіти і вчителів Львівщини до навчання першачків  Нової української школи.    Наскільки важливим є питання   старту...

Переглядів: 497 Коментарів: 0

Заклади обласного підпорядкування

Торік в області відкрили 3 нові школи та 22 опорні заклади освіти Торік в області відкрили 3 нові школи та 22 опорні заклади освіти Опубліковано: Понеділок, 11 лютого 2019 Про це сьогодні, 11 лютого, повідомила під час звіту директор департаменту освіти і науки Львівської ОДА Любомира Мандзій. «Нові школи запрацювали у с. Верхня Рожанка та с. Лисятичі, також відреконструювали навчальний заклад у с. Оброшине Пустомитівського району. Зокрема, торік відкрили 22 опорні...

Переглядів: 876 Коментарів: 0

Департамент освіти і науки
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook