Період публікації:

від

до

Категорія:

Оголошено набір на навчання у літній школі «Соціальна думка Митрополита Андрея Шептицького»

Опубліковано: Вівторок, 10 квітня 2018 

min
max

Інститут релігії та суспільства Українського католицького університету оголошує набір на навчання у VІІI літній школі «Соціальна думка Митрополита Андрея Шептицького».

Мета літньої школи – глибше ознайомити учасників з духовним спадком і діяльністю Митрополита Андрея та розвинути їхнє вміння жити згідно з християнськими цінностями у суспільному житті. Головний акцент буде поставлено на побудові суспільства на засадах християнської моралі й цінностей, а також пошуках порозуміння в мультирелігійному та багатоконфесійному середовищі. Важливими складовими школи є її екуменічний характер, відкритість до діалогу, свобода інтелектуальних дискусій, невимушена й дружня атмосфера – все це сприяє комфортному навчанню протягом школи всіх учасників незалежно від їхнього релігійного світогляду та конфесійної приналежності.

Під час навчання щоранку відбуватимуться тематичні заняття й дискусії з лекторами, дискусії та обговорення у малих групах. Серед лекторів школи: Мирослав Маринович, Ліліана Гентош, Ярослав Грицак, Тарас Возняк, Оксана Гайова, Олег Турій.

Завдання школи – показати актуальність соціального вчення Церкви та випрацювати постійнодіючий інтенсивний літній курс, на якому вивчатимуть суспільну думку Митрополита Андрея. Під час лекційних зустрічей будуть підняті питання історичного контексту та богословського виміру суспільного вчення; суспільно-політичної етики Митрополита Андрея й актуальності його вчення; проявів суспільної думки Митрополита, зокрема розгортання мережі порятунку євреїв під час Другої світової війни. Школа також передбачає духовну та культурну програму (молитву у крипті собору святого Юра, похід до Національного музею імені Андрея Шептицького у Львові, поїздку місцями Андрея Шептицького, інтерактивні ігри, перегляд фільмів, відвідини Всеукраїнського єврейського благодійного фонду «Хесед-Ар’є», екскурсії по Львову та УКУ тощо). На завершення курсу учасники отримають сертифікат із переліком прослуханих тем і годин.

До участі у навчанні запрошуються студенти гуманітарних студій, мирянські та громадські активісти, а також усі, хто бажає поглибити знання християнського суспільного вчення (незалежно від релігійно-конфесійної приналежності). Вік учасників: 18-40 років.

Учасники проживатимуть у Львівській духовній семінарії Святого Духа (вул. Хуторівка, 35), а заняття відбуватимуться у приміщенні філософсько-богословського факультету Українського католицького університету (вул. Хуторівка, 35a) з 24 червня по 1 липня.

Організатори покривають фінансові витрати на проживання та харчування учасників, а також виготовлення матеріалів семінару. Транспортні витрати покривають самі учасники.

Обов’язковою умовою зарахування на навчання є мотиваційний лист та анкета. Учасники, яких повідомлять про зарахування на літню школу, зобов’язані попередньо ознайомитися з матеріалами курсу, що їх їм надішлють організатори. Реєстраційний внесок учасника – 300 грн – сплачується у день приїзду.

Проект реалізовується завдяки фінансовій підтримці Niwano Peace foundation.

Остання дата прийому документів: 15 травня.

Відповідь про зарахування апліканти отримають до 25 травня.

Щоб подати заявку на літню школу, просимо заповнити форму, яка містить анкету та мотиваційний лист.

Довідки за телефоном: (032) 240-99-40 та 3252 та 3207 (внутрішні) та за електронною скринькою: sheptytsky_summer_school@ukr.net.

Немає коментарів

Схожі статті:

Триває набір на навчання у ІХ літній школі «Соціальна думка Митрополита Андрея Шептицького» Триває набір на навчання у ІХ літній школі «Соціальна думка Митрополита Андрея Шептицького» Опубліковано: П`ятниця, 01 березня 2019 Інститут релігії та суспільства Українського католицького університету проводить набір на навчання у ІХ літній школі «Соціальна думка Митрополита Андрея Шептицького». Мета літньої школи – глибше ознайомити учасників з духовним спадком і діяльністю Митрополита Андрея та розвинути їхнє вміння жити згідно...

Переглядів: 521 Коментарів: 0

Проекти, програми, акції

У Горішненській школі провели виховний захід «Андрей Шептицький – це Україна» У Горішненській школі провели виховний захід «Андрей Шептицький – це Україна» Опубліковано: П`ятниця, 15 листопада 2019 У Горішненській ЗОШ І-ІІ ст. Миколаївського району учні 5-9 класів провели заняття «Андрей Шептицький – це Україна» про життєвий та творчий шлях Митрополита. Мета заходу – відкриття джерел натхнення і мотивації творення добрих діл, благородного життя. Учні 6 класу (класний керівник Волкова О. А.)...

Переглядів: 466 Коментарів: 0

Відділи освіти
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook