Період публікації:

від

до

Категорія:

Глобальна програма МОП із захисту домашніх працівників-мігрантів: міграційний коридор Україна-Польща

Опубліковано: Середа, 03 серпня 2016 

min
max

Міжнародна організація праці у партнерстві з «ООН-Жінки» та Управлінням Верховного комісара ООН з прав людини за участі МКП та МФДП впроваджує Глобальну програму із захисту домашніх працівників-мігрантів, спрямовану на:

  • – кількісне та якісне дослідження нової тенденції – зростання попиту на домашніх працівників, що представлені найчастіше мігрантами, і переважно жінками;
  • – напрацювання нових механізмів забезпечення захисту цієї категорії працівників-мігрантів, що передбачається Конвенцією МОП № 189.

Цей проект реалізував свої компоненти в Україні з червня 2014 за фінансової підтримки ЄС. Глобально проект  охоплює 5 міграційних коридорів, серед яких – Україна-Польща. Іншими є: Зімбабве-ПАР, Непал-Ліван, Індонезія-Малайзія, Парагвай-Аргентина.

У рамках проекту проведено дослідження про домашніх працівників-мігрантів та надруковано звіт у 2016 році

Після проведених заходів за участі представників профспілкових об’єднань, у тому числі Профспілки працівників освіти та науки України, досягнуто значного поступу у законодавчому врегулюванні та захисті домашніх працівників-мігрантів. Розроблено та зареєстровано законопроект «Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо регулювання та легалізації зайнятості домашніх працівників» (р. № 3734). Питання ратифікації Конвенції МОП № 189 «Про гідну працю домашніх працівників» внесено до Розпорядження КМУ від 14.05.2015 № 450-р «Про затвердження плану заходів щодо забезпечення виконання положень Європейської соціальної хартії (переглянутої) на 2015-2019 роки».

Немає коментарів

Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook