Період публікації:

від

до

Категорія:

В Україні стартує проект із рекордним залученням іноземних волонтерів

Опубліковано: П`ятниця, 07 жовтня 2016 

min
max

7 жовтня о 12:00 у приміщенні Інституту Горшеніна, за адресою: м. Київ, вул. Мала Житомирська, 18-Б, відбудеться прес-брифінг «Рекордна кількість волонтерів приїде в Україну, аби навчити школярів англійської». На заході буде проанонсовано початок конкурсного набору шкіл та іноземних волонтерів для участі у пришкільних мовних таборах GoCamp, які влітку 2017 року пройдуть у населених пунктах по всій Україні.

GoCamp – це новий, інноваційний формат табору з поглибленим вивченням англійської мови. Протягом трьох тижнів табору діти зможуть узяти участь у реалізації проектів та завдань у рамках чотирьох напрямків: STEAM (наука, технологія, інженерія, мистецтво та математика), громадянська освіта, профорієнтація, спорт та здоров’я.

Спікери:

  • Лілія Гриневич, Міністр освіти і науки України;
  • Мустафа Найєм, засновник ГО Global Office, народний депутат України;
  • Оксана Нечипоренко, директор ГО Global Office.

У 2016 році участь у пілотному проекті GoCamp взяли 9 000 дітей із 126 шкіл з усієї України. 80 % таборів проходили у містечках та селах і лише 20 % – в обласних центрах. Зі школярами працювали волонтери, які за власний рахунок прилетіли до України із 38 країн світу, серед яких США, Великобританія, Канада, Німеччина, Швейцарія, Мексика, Іспанія, Бразилія, Австралія, Китай, Індія, Сінгапур та інші.

У 2017 році організатори очікують приїзду 1 000 волонтерів та участі у таборах 100 000 українських школярів. Волонтери, залучені до проектів, представлятимуть різні країни та національності і стануть культурними послами в Україні. В свою чергу українці отримають унікальну можливість відкрити Україну світові. Саме тому обов’язковою умовою участі шкіл в проекті є забезпечення волонтерів проживанням у сім’ях (host families).

Загалом організатори планують реалізувати три проекти: GoCamp – пришкільні мовні табори по всій країні; AfterSchool GoCamp – позакласні мовні програми в Києві та Київській області; GoCamp East – виїзні мовні програми для дітей з Донецької та Луганської областей.

Участь у таборах GoCamp – це не мета, а спосіб вивчення мови, завдяки якому діти перебуватимуть у багатокультурному середовищі, навчатимуться працювати в команді, критично мислити та бути толерантними до інших. Учителів залучатимуть до розробки міждисциплінарних програм, які наближують навчання до реального життя. Мета GoCamp – виховати нове покоління всебічно розвиненої та освіченої молоді, яка готова до життя в ХХІ столітті, вільно володіє іноземними мовами та відкрита до пізнання інших культур і досвіду.

Табори GoCamp ініціювали GoGlobal спільно з Міністерством освіти та науки в Україні у рамках Року англійської мови в Україні. Підтримали проект Адміністрація Президента України, Посольство Сполучених Штатів Америки, Волонтери ООН та ряд інших партнерів.

За додатковою інформацією звертатись: Тетяна Кириленко – 050 97 93 596.

Global Office – громадська організація, яка покликана сприяти інформаційній, політичній, економічній, культурній та соціальній інтеграції України у світовий простір, а також внутрішній інтеграції. ГО має два напрямки діяльності: 1. GoGlobal, метою якого є популяризація вивчення іноземних мов та волонтерського руху в Україні, сприяння міжкультурному діалогу та громадській дипломатії 2. GoEast, метою якого є інформаційна, інфраструктурна та політична інтеграція прифронтових територій Донецької та Луганської областей у загальноукраїнський простір.

Немає коментарів

Схожі статті:

18 листопада відбудеться вебінар для шкіл, які хочуть приєднатися до проекту англомовних таборів, «GoCamp: Questions and Answers» 18 листопада відбудеться вебінар для шкіл, які хочуть приєднатися до проекту англомовних таборів, «GoCamp: Questions and Answers» Опубліковано: Середа, 16 листопада 2016 18 листопада о 16.00 відбудеться другий вебінар у рамках всеукраїнського конкурсу серед шкіл для участі у проекті GoCamp. Цього разу вебінар проходитиме у форматі «Запитання-відповіді»: менеджер ELT-проектів Любов Залюбовська відповість на запитання учасників, що стосуються: проекту GoCamp; методології...

Переглядів: 2470 Коментарів: 0

Проекти, програми, акції

Лілія Гриневич закликала школи приєднатися до проекту мовних таборів із залученням іноземних волонтерів GoCamp Лілія Гриневич закликала школи приєднатися до проекту мовних таборів із залученням іноземних волонтерів GoCamp Опубліковано: Вівторок, 11 жовтня 2016 «У нас дуже амбітна мета – охопити мовними таборами, в яких викладатимуть носії англійської мови, 100 тисяч дітей. Успішність нашого задуму також залежатиме від кількості іноземних волонтерів, що подадуть свої заявки та приїдуть до нашої країни», – про це зазначила Міністр освіти і науки України Лілія...

Переглядів: 2952 Коментарів: 0

Проекти, програми, акції
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook