Період публікації:

від

до

Категорія:

Курсанти Національної академії сухопутних військ вшанували пам’ять Великого Кобзаря (фото, відео)

Опубліковано: П`ятниця, 23 березня 2018 

min
max

З нагоди 204-ї річниці з дня народження великого українського художника, поета та прозаїка Тараса Григоровича Шевченка у видовому військовому виші провели низку заходів, присвячених вшануванню пам’яті Великого Кобзаря.

Зокрема, були проведені традиційні лекції, інформування та концерти, що тривали впродовж кількох тижнів, за участі не лише майбутніх офіцерів та їхніх командирів, але й львівських артистів. Серед яких, до слова, курсантам найбільш до вподоби став виступ заслуженої капели бандуристів «Карпати» Українського товариства сліпих.

Ще однією родзинкою проведення Шевченківських днів у начальному закладі, яка викликала чи не найбільшу зацікавленість у вихованців Академії, став конкурс-читання творів Тараса Шевченка «Шевченкове слово», який провели серед особового складу курсантських підрозділів. Ініціатором проведення конкурсу стала доцент кафедри гуманітарних наук Клавдія Панасюк.

Кожен факультет представляли по два-три курсанти, які напередодні проведення конкурсу мали можливість вибрати один з улюблених творів поета та підготуватися до виступу.

Черговість виконання було визначено максимально чесно – за жеребкуванням, проведеним безпосередньо перед проведенням конкурсу. На суд глядацької аудиторії та поважного журі були представлені вірші Кобзаря у виконанні молодших сержантів Володимира Головатого й Ярослава Штієнка, курсантів Володимира Лимара, Дмитра Артеменка, Юрія Гаврилишина, Дмитра Лящука, Анни Некорович, Віталія Войницького, Артема Їжаківського. Кожен із них намагався максимально щиро донести до присутніх у залі рядки безсмертних Шевченкових творів. У свою чергу, організатори оцінювали кожен із виступів за кількома критеріями. Зокрема, вони брали до уваги щирість виконання, акторську майстерність, емоційну напруженість та інтонаційне виділення ключової думки.

Згодом, поки члени журі визначали кращих, присутні на святі поезії мали нагоду також й насолодитися музичними творами у виконанні гурту «Троєзілля».

Загалом, за результатами конкурсу, третє місце посів майбутній офіцер-артилерист Юрій Гаврилишин, друге місце розділили курсант-артилерист Володимир Головатий та піхотинець Дмитро Артеменко. А найкращим декламатором шевченкових рядків організатори визнали майбутнього командира механізованих підрозділів курсанта Володимир Лимара.

Немає коментарів

Схожі статті:

Виховний захід присвячений пам'яті Т. Г. Шевченка в НРЦ  «Левеня» Виховний захід присвячений пам'яті Т. Г. Шевченка в НРЦ «Левеня» Опубліковано: Середа, 11 березня 2020 10 березня 2020 року в Комунальному закладі Львівської обласної ради «Навчально-реабілітаційний центр «Левеня» відбувся виховний захід, присвячений пам'яті Т. Г. Шевченка, під назвою "Маленький Тарасик" для вихованців старших груп. Метою заходу було ознайомити дітей з творчістю Т. Шевченка, ввести їх...

Переглядів: 1588 Коментарів: 0

Заклади обласного підпорядкування

Відзначення 206-ї річниці з дня народження Тараса Шевченка в НРЦ  «Левеня» Відзначення 206-ї річниці з дня народження Тараса Шевченка в НРЦ «Левеня» Опубліковано: Середа, 11 березня 2020 По всій Україні традиційно проходять заходи спрямовані на відзначення 206-ї річниці з дня народження Тараса Шевченка. Учні Комунального закладу Львівської обласної ради «Навчально-реабілітаційний центр «Левеня» не залишились осторонь. 10 березня 2020 року затамувавши подих, діти слухали та співали пісні...

Переглядів: 1549 Коментарів: 0

Заклади обласного підпорядкування
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook