Період публікації:

від

до

Категорія:

У Львові стартував проект «Дні фінансової обізнаності» (фото)

Опубліковано: Середа, 01 листопада 2017 

min
max

У найближчі три дні, з 1 по 3 листопада, проводитимуться 42 найрізноманітніші заходи з підвищення фінансової обізнаності для львів’ян та гостей міста. Ці події відбудуться в рамках спільного проекту Національного банку, проекту Агентства США з міжнародного розвитку USAID «Трансформація фінансового сектору» та міжнародної платіжної системи Visa «Дні фінансової обізнаності».

Цього разу заходи у Львові практично збіглися зі Всесвітнім днем заощаджень, який відзначається в Україні 31 жовтня. Традиційно регулятор долучається до цієї міжнародної події, проводячи освітні заходи та екскурсії на базі Музею грошей Національного банку.

Відкриття проекту у Львові з елементами візуального супроводження відеороликами «Гривня − наш символ» відбулося за участі представників співорганізаторів проекту − заступника Голови НБУ Романа Борисенка, керівника проекту Агентства з міжнародного розвитку USAID «Трансформація фінансового сектору» Роберта Бонда, операційного директора компанії Visa в Україні, країнах СНД та Південно-Східної Європи Володимира Чайковського, заступника директора-розпорядника Фонду гарантування вкладів фізичних осіб України Андрія Оленчика, а також ректора ДВНЗ «Університет банківської справи» Тамари Смовженко.

Під час урочистого відкриття заступник Голови Національного банку Роман Борисенко зауважив, що фінансова обізнаність є основою для прийняття раціональних фінансових рішень, вона сприяє зростанню добробуту громадян, а відтак – і загальному добробуту держави.

«Упевнений, ми не зупинимося лише на проведенні заходів із питань підвищення фінансової грамотності у містах-мільйонниках. До таких заходів має бути залучене кожне українське місто, кожний навчальний заклад, всі органи виконавчої влади на місцях. Дуже важливо, щоб цей процес відбувався не тільки у столиці, а й у регіонах України», - наголосив Роман Борисенко.

Присутніх також привітали в.о. директора, перший заступник директора Інституту модернізації змісту науки (Київ) Юрій Завалевський, заступник міського голови з питань розвитку Львівської міської ради Андрій Москаленко, а також директор департаменту освіти і науки Львівської обласної державної адміністрації Любомира Мандзій.

«Нам приємно, що саме на Львівщині відкривається така можливість залучення всіх зацікавлених осіб. Ми зацікавленні, щоб долучити до цього проекту школярів – бо це наше майбутнє. Власне, виходячи зі школи, діти повинні розуміти ситуацію, розуміти роль і значення гривні. Ведення курсу «Фінансової грамотності» дає можливість для розвитку в подальшому успішних молодих людей», - зазначила Любомира Мандзій.

Крім того, протягом першого дня проекту відбудеться зустріч заступника Голови НБУ Романа Борисенка з представниками банківського співтовариства, а також презентація дослідження фінансової грамотності, обізнаності та інклюзії в Україні від Проекту Агентства США з міжнародного розвитку USAID «Міжнародні партнерства заради стабільності фінансового сектору (IP-FSS)».

У рамках Днів фінансової обізнаності для молоді пройдуть 12 інтерактивних воркшопів та тренінгів із фінансової обізнаності, а для експертів фінансового ринку та науковців – лекції від 9 спікерів − представників фінансового ринку.

Усі дні працюватиме виїзна виставка Музею грошей НБУ, яка складається з двох основних частин: історичної експозиції та унікальної колекції пам’ятних монет. До історичної експозиції увійшли виставка банкнот і монет «Шляхами історії української гривні», присвячена історії української валюти, а також спеціальний фотопроект «Натхненні епохою УНР». Підтема колекції пам’ятних монет «Сторінками історії України» об’єднує кілька серій, підкреслює найважливіші події та символи в історії нашої держави. Уперше сформована тимчасова виставка монет, присвячених Львову та області. Також експонуватимуться найпопулярніші серії пам’ятних монет Національного банку: «Знаки зодіаку», «Дитячий зодіак», «Східний календар».

Окрім того, відвідувачі зможуть переглянути ролики кампанії «Гривня – наш символ», які змогу допоможуть більше дізнатися про історичний і символічний зміст банкнот української валюти, а також відвідати кешлес-зону.

Немає коментарів

Схожі статті:

Інтелектуально-розважальна гра «Фінансова грамотність» для учнів Бібрської школи Інтелектуально-розважальна гра «Фінансова грамотність» для учнів Бібрської школи Опубліковано: Четвер, 16 травня 2019 Тижні циклових комісій стали традицією і невід’ємною частиною навчально-виховного процесу у Львівському кооперативному коледжі економіки і права. Вони сприяють, насамперед, поглибленню знань студентів, розвивають інтерес до вивчення фахових дисциплін, спонукають до вироблення ґрунтовних умінь та навичок,...

Переглядів: 621 Коментарів: 0

Середня, дошкільна та позашкільна освіта

Віртуальна мандрівка «Ощадність проти марнотратства» Віртуальна мандрівка «Ощадність проти марнотратства» Опубліковано: Понеділок, 26 листопада 2018 З нагоди Всесвітнього дня ощадності та в рамках співпраці циклової комісії обліку та фінансово-економічної діяльності Львівського кооперативного коледжу економіки і права та студентського наукового товариства, кафедри фінансів, банківської справи та страхування Львівського навчально-наукового інституту...

Переглядів: 581 Коментарів: 0

Профтехосвіта
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook