Період публікації:

від

до

Категорія:

У Львові молодь навчали основам фінансової обізнаності

Опубліковано: Вівторок, 07 листопада 2017 

min
max

76 заходів, 48 екскурсій, майже дві тисячі відвідувачів як з України, так із-за кордону, десятки цікавих зустрічей, майстер-класів та воркшопів – такі результати Днів фінансової обізнаності, що пройшли у Львові впродовж 1-3 листопада.

Львів став другим містом після Одеси, де реалізується спільний проект з підвищення фінансової грамотності Національного банку України, компанії Visa, USAID, Університету банківської справи, Фонду гарантування вкладів фізичних осіб.

Школярі зі Львова та області, студенти та інші львів`яни взяли участь у тренінгах з фінансової грамотності викладачів Університету банківської справи, а також інтерактивних заняттях, лекціях, змагались у бізнес грі Cash Flow та побачили історичну експозицію «Шляхами історії української гривні» та унікальну колекцію пам’ятних монет від Національного банку України. Відвідувачі також змогли переглянути ролики кампанії «Гривня – наш символ» та сучасні інтерактивні технології на спеціальному тематичному мобільному додатку, що демонструє елементи захисту оновленої серії банкнот Національного банку України.

«Нам дуже приємно, що з кожним роком все більше українців цікавляться фінансовою грамотністю, бажають навчати своїх дітей розумно витрачати та заощаджувати власні кошти, грамотно інвестувати та вести сімейний бюджет», - каже ректор Університету банківської справи Тамара Смовженко.

За словами Тамари Смовженко, навчання школярів основам фінансової грамотності передбачено Національною стратегією розвитку освіти в Україні до 2021 року. Фахівцями Університету банківської справи вже розроблено підручники та методичні посібники для вчителів та навчання дітей основам фінансових знань у складі програм різних предметів.

Як повідомив керівник проекту Агентства США з міжнародного розвитку USAID «Трансформація фінансового сектору» Роберт Бонд, у 2010 році було проведено перше дослідження фінансової грамотності українців, яке показало її низький рівень порівняно з іншими країнами. Була розроблена стратегія навчання населення, зокрема впроваджені освітні програми з фінансової обізнаності у школах. Варто зазначити, що першими почали навчатися фінансовій грамотності учні у Львівській області. Нині ж ці освітні проекти впроваджені у понад тисячі шкіл України та у них беруть участь 27 тисяч дітей.

Організатори Днів фінансової обізнаності сподіваються, що наступного року проект стане ще масштабнішим та охопить вже десятки українських міст.

За матеріалами прес-служби Університету банківської справи

Ключові слова:

Немає коментарів

Схожі статті:

Інтелектуально-розважальна гра «Фінансова грамотність» для учнів Бібрської школи Інтелектуально-розважальна гра «Фінансова грамотність» для учнів Бібрської школи Опубліковано: Четвер, 16 травня 2019 Тижні циклових комісій стали традицією і невід’ємною частиною навчально-виховного процесу у Львівському кооперативному коледжі економіки і права. Вони сприяють, насамперед, поглибленню знань студентів, розвивають інтерес до вивчення фахових дисциплін, спонукають до вироблення ґрунтовних умінь та навичок,...

Переглядів: 626 Коментарів: 0

Середня, дошкільна та позашкільна освіта

Віртуальна мандрівка «Ощадність проти марнотратства» Віртуальна мандрівка «Ощадність проти марнотратства» Опубліковано: Понеділок, 26 листопада 2018 З нагоди Всесвітнього дня ощадності та в рамках співпраці циклової комісії обліку та фінансово-економічної діяльності Львівського кооперативного коледжу економіки і права та студентського наукового товариства, кафедри фінансів, банківської справи та страхування Львівського навчально-наукового інституту...

Переглядів: 586 Коментарів: 0

Профтехосвіта
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook