Період публікації:

від

до

Категорія:

У Львові презентували освітній проект «Фінансова грамотність» в Україні: досвід та перспективи» (фото)

Опубліковано: Понеділок, 12 вересня 2016 

min
max

Вперше у рамках Форуму видавців будуть представлені усі підручники та методичні посібники з фінансової грамотності для вчителів та учнів 2-10 класів. Навчальну літературу, розроблену Університетом банківської справи, за підтримки USAID, зможуть придбати усі охочі.

Про це у суботу, 10 вересня, повідомила проректор Університету банківської справи Анжела Кузнєцова під час презентації освітнього проекту «Фінансова грамотність» в Україні: досвід та перспективи», що пройшла у Львові у рамках проведення 23 Форуму видавців.

Сьогодні курс фінансової грамотності вивчають майже 20 тисяч учнів із 750 шкіл у всіх областях України, підготовлено понад 100 тренерів і 500 учителів. Науковці сподіваються, що до кінця 2017 року буде розроблена на державному рівні стратегія розвитку фінансової грамотності, а завдяки Міністерству освіти до 2019 року курс буде впроваджений у загальноосвітніх закладах І-ІІ рівнів акредитації в усіх регіонах України.

Починаючи з 2010 року команда науковців Університету банківської справи, а також методисти, вчителі з різних регіонів України за підтримки USAID розробили низку методично-навчальних посібників для учнів та вчителів як початкової, так і старшої школи.

«Шість років тому все починалося з 13 шкіл, які підтримали проект по фінансовій грамотності, сьогодні це вже вісім сотень шкіл. Ми щасливі, що вдалось привабити увагу до цієї проблематики і рух за фінансову грамотність поширився на громадські організації, банківські та фінансові установи. Створено фактично мережу фінансової просвіти в країні», – підкреслила Анжела Кузнєцова.

Під час презентації вчителі шкіл пройшли тренінг щодо новітніх методів навчання фінграмотності та почули практичні поради щодо викладання курсу.

Впродовж наступного дня пройшли також майстер-класи для вчителів та учнів, організовані Університетом банківської справи.

Школярі вчились рекламувати створений продукт, а також спільно робили колаж «Моя багата Україна».

За інформацією прес-служби Університету банківської справи

Немає коментарів

Схожі статті:

У Львові презентують результати моніторингу освітнього проекту «Фінансова грамотність» У Львові презентують результати моніторингу освітнього проекту «Фінансова грамотність» Опубліковано: П`ятниця, 09 вересня 2016 У рамках проведення 23 Форуму видавців 10 вересня у Львівському навчально-науковому інституті ДВНЗ «Університет банківської справи» (вул. Коперника, 14) відбудеться презентація освітнього проекту «Фінансова грамотність» в Україні: досвід та перспективи». Презентація буде присвячена курсу «Фінансова...

Переглядів: 3514 Коментарів: 0

Проекти, програми, акції

Інтелектуально-розважальна гра «Фінансова грамотність» для учнів Бібрської школи Інтелектуально-розважальна гра «Фінансова грамотність» для учнів Бібрської школи Опубліковано: Четвер, 16 травня 2019 Тижні циклових комісій стали традицією і невід’ємною частиною навчально-виховного процесу у Львівському кооперативному коледжі економіки і права. Вони сприяють, насамперед, поглибленню знань студентів, розвивають інтерес до вивчення фахових дисциплін, спонукають до вироблення ґрунтовних умінь та навичок,...

Переглядів: 628 Коментарів: 0

Середня, дошкільна та позашкільна освіта
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook