Період публікації:

від

до

Категорія:

На Львівському форумі видавців відзначили навчальні посібники курсу «Фінансова грамотність»

Опубліковано: П`ятниця, 23 вересня 2016 

min
max

У рамках заходів 23 Форуму видавців у Львові відбулася презентація на тему «Освітній проект «Фінансова грамотність» в Україні: досвід та перспективи». Під час презентації були представлені курс «Фінансова грамотність» для учнів 2-10 класів, а також результатам моніторингу рівня знань учнів та психологічної готовності вчителів до викладання цього курсу в загальноосвітніх навчальних закладах.

Успіхом спільної роботи ДНУ «Інститут модернізації змісту освіти» МОН України і ДВНЗ «Університет банківської справи», що відповідає сучасним освітнім тенденціям, стала церемонія вручення премії «Найкраща книга Форуму 2016», під час якої спеціальною відзнакою малого журі Форуму було нагороджено комплект електронних видань «Фінансова грамотність» за загальною редакцією Тамари Смовженко. Відзнаку як співавтор отримала завідувачка сектором фінансової грамотності та навичок підприємництва відділу цифрової освіти, фінансової грамотності та навичок підприємництва ДНУ «Інститут модернізації змісту освіти» Наталія Забуга.

Співробітники КВНЗ Київської обласної ради «Академія неперервної освіти» Андрій Довгань та Олена Часнікова, співавтори навчальних матеріалів, представили навчально-методичне забезпечення курсів «Родинні фінанси» для учнів 5 класів, «Фінансово-грамотний споживач» для учнів 6 класів, «Фінансова культура» для учнів 7 класів, «Прикладні фінанси» для учнів 8 класів та «Економіка і фінанси» для учнів 9 класів; спецкурси з підвищення кваліфікації вчителів основної школи та інтерактивний курс для батьків. Усі зазначені матеріали були представлені на стенді Університету банківської справи у виставковому центрі Форуму.

Ректор Університету банківської справи Тамара Смовженко повідомила, що рух за фінансову просвіту ставатиме все глобальнішим та завдяки Міністерству освіти і науки України до 2019 року курс впровадять у загальноосвітніх закладах І-ІІ рівнів акредитації в усіх регіонах України.

У рамках заходу авторами видань «Фінансова грамотність» проведено майстер-клас з методики викладання фінансової грамотності в основній школі: «Формування життєво необхідних компетентностей учнів засобами шкільного курсу «Фінансова грамотність» для вчителів та відкрите заняття для учнів основної школи «Вивчаємо фінанси, граючись».

За інформацією Інститут модернізації змісту освіти МОН України

Немає коментарів

Схожі статті:

Видання Університету банківської справи стали переможцям 23 Форуму видавців (фото) Видання Університету банківської справи стали переможцям 23 Форуму видавців (фото) Опубліковано: П`ятниця, 16 вересня 2016 Вчора, 15 вересня, у приміщенні Львівської оперти Відбулась церемонія нагород «Найкраща Книга Форуму – 2016». Премії вручала співголова журі, ректор Університету банківської справи Тамара Смовженко. За її словами, щороку на Форумі з’являється все більше цікавих якісних україномовних видань як для...

Переглядів: 3317 Коментарів: 0

Фінансово грамотних читачів шукають на 23 Форумі видавців Фінансово грамотних читачів шукають на 23 Форумі видавців Опубліковано: П`ятниця, 16 вересня 2016 У рамках 23 Форуму видавців на стенді Університету банківської справи представлено усі навчально-методичні матеріали курсу «Фінансова грамотність» для учнів 2-10 класів. Усі відвідувачі Форуму видавців можуть придбати навчальну літературу та пройти символічний тест, який містить запитання на фінансову...

Переглядів: 3400 Коментарів: 0

Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook