Період публікації:

від

до

Категорія:

Турнір юних знавців курсу «Фінансова грамотність»: визначено перелік питань для відбіркових ігор

Опубліковано: П`ятниця, 04 листопада 2016 

min
max

Методом жеребкування визначено перелік питань для відбіркових ігор турніру юних знавців курсу «Фінансова грамотність». Жеребкування проходило у режимі онлайн трансляції на порталі «Педагогічна преса» в рамках відкриття турніру.

«Даний конкурс проводиться вже втретє і він є продовженням роботи, яку проводить Міністерство освіти і науки України разом із Національним банком України, спільно з Фондом гарантування вкладів, Асоціацією банків України та іншими фінансовими організаціями, що опікуються підвищенням фінансової грамотності населення України. Цей конкурс розрахований на школярів, адже вони – майбутнє нашої держави. Згодом саме вони будуватимуть економіку нашої держави», - зазначив представник Міністерства освіти і науки України в оргкомітеті турніру Роман Гладковський.

Метою турніру є оцінка, аналіз та узагальнення результатів рівня знань учнів загальноосвітніх навчальних закладів України, які вивчають курс «Фінансова грамотність». Крім того, фінансова грамотність – це одна з ключових компетентностей, визначена в Концепції Нової української школи, як базова для оволодіння усіма українськими школярами.

«У період, коли наша школа готується до великих змін – з 2018 року діти підуть у перший клас Нової української школи, нам потрібно підготувати школи до цих новацій. Як неодноразово зазначала Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич, зміст навчальних предметів, методики їх викладання мають спрямовуватись на розвиток ключових компетентностей у школярів. Фінансова грамотність – одна з десяти ключових компетентностей, на розвиток яких орієнтуватиметься Нова українська школа», - наголосив в.о. директора Інституту модернізації змісту освіти Юрій Завалевський.

На кожне питання, що було визначено для відбіркових ігор турніру, також методом жеребкування було обрано по 2 команди, які на його основі готуватимуть презентаційні матеріали.

Презентаційні матеріали включають: візитну картку команди (у формі відео не більше, ніж на 5 хвилин) та презентацію самого питання (не більше 25 слайдів, із використанням можливостей аудіо-, відео- супроводу та дотриманням вимог до створення презентації загальним звучанням до 15 хвилин).

Результати жеребкування можна переглянути на відео.

Журі оцінюватиме презентації кожної з команд. Частка оцінки за візитну картку складатиме 25 % від загальної суми балів (найвища оцінка – 200 балів), решта визначатиметься за результатами презентації питання. Критерії оцінювання презентаційних матеріалів будуть направлені членам журі, кожній команді на електронну адресу керівника команди та розміщені на сайті ДНУ «Інститут модернізації змісту освіти».

Під час роботи журі доступ до електронної системи для перегляду презентацій буде відкрито учасникам Турніру та всім бажаючим, що забезпечить прозорість визначення переможців.

Для участі у на півфіналі та фіналі судді оберуть 6 команд, які і будуть виборювати першість за уже відомими з попередніх Турнірів правилами.

Нагадаємо, що організаторами турніру є Міністерство освіти і науки України, ДНУ «Інститут модернізації змісту освіти» МОН України, Національний банк України та ДВНЗ «Університет банківської справи».

Ключові слова:

Немає коментарів

Схожі статті:

Інтелектуально-розважальна гра «Фінансова грамотність» для учнів Бібрської школи Інтелектуально-розважальна гра «Фінансова грамотність» для учнів Бібрської школи Опубліковано: Четвер, 16 травня 2019 Тижні циклових комісій стали традицією і невід’ємною частиною навчально-виховного процесу у Львівському кооперативному коледжі економіки і права. Вони сприяють, насамперед, поглибленню знань студентів, розвивають інтерес до вивчення фахових дисциплін, спонукають до вироблення ґрунтовних умінь та навичок,...

Переглядів: 621 Коментарів: 0

Середня, дошкільна та позашкільна освіта

Віртуальна мандрівка «Ощадність проти марнотратства» Віртуальна мандрівка «Ощадність проти марнотратства» Опубліковано: Понеділок, 26 листопада 2018 З нагоди Всесвітнього дня ощадності та в рамках співпраці циклової комісії обліку та фінансово-економічної діяльності Львівського кооперативного коледжу економіки і права та студентського наукового товариства, кафедри фінансів, банківської справи та страхування Львівського навчально-наукового інституту...

Переглядів: 581 Коментарів: 0

Профтехосвіта
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook