Період публікації:

від

до

Категорія:

У конкурсі навчальних проектів «Життя без сміття» визначили переможців

Опубліковано: Середа, 15 листопада 2017 

min
max

Екологічний конкурс навчальних проектів «Життя без сміття – 2017», присвячений Всесвітньому дню вторинної переробки вторинної сировини, організований департаментом екології та природних ресурсів спільно з департаментом освіти і науки Львівської облдержадміністрації, завершився.

До участі в конкурсі подано 44 проекти зі всієї області. Всі учасники, які подали роботи, отримають сертифікати за участь, а переможці – цінні призи.

Найбільш актуальними проблемами, які висвітлювали учні у своїх проектах, були: забруднення населених пунктів місцевим населенням та шляхи їх вирішення, як повторно використовувати речі з пластику та перейняття досвіду у галузі вторинної переробки сировини в інших країн.

Конкурс «Життя без сміття», який відбувався уже вдруге, засвідчив, що шкільна молодь не байдужа до природи та готова боротися за кожен її клаптик всіма можливими методами.

Цьогоріч переможцями конкурсу «Життя без сміття» стали:

  • І місце – Грицак Юрій Степанович (13 років), Львівська лінгвістична гімназія, з навчальним проектом про переробку органічних харчових відходів зі шкільної їдальні за допомогою ефективних мікроорганізмів (ЕМ). У результаті переробки отримано рідину, яку використовують для прочистки/дезінфекції каналізаційних труб, та компост, який можна передавати в агропідприємства регіону для удобрення ґрунту.
  • ІІ місце – Сопотницька Анастасія Володимирівна (15 років), Попелівський НВК І-ІІІ ст. Дрогобицького району, з проектом «Я обираю екосумку». В результаті проекту в межах с. Попелі Дрогобицького району здійснено великий крок для розвитку свідомості місцевого населення, адже полотняні сумки можна використовувати у побуті неодноразово, на відміну від звичайних пластикових пакетів.
  • ІІІ місце – Демчина Наталія Романівна (14 років), ЗОШ І-ІІІ ст. смт Новий Яричів Кам’янка-Бузького району, з проектом про облагородження парку ХІХ століття. До роботи в парку долучилися не лише учні школи, а й всі охочі, а кошти для проведення робіт зібрано за допомогою здачі макулатури та склотари.

Немає коментарів

Схожі статті:

«Життя без сміття»: дітей запрошують до участі в конкурсі «Життя без сміття»: дітей запрошують до участі в конкурсі Опубліковано: Понеділок, 23 жовтня 2017 Департамент екології та природних ресурсів спільно з департаментом освіти і науки Львівської облдержадміністрації оголошує проведення з 20 жовтня по 10 листопада обласного екологічного конкурсу навчальних проектів «Життя без сміття» за участю учнів 5-9-х класів загальноосвітніх навчальних закладів області. Метою...

Переглядів: 1168 Коментарів: 0

Конкурси, олімпіади

Життя без сміття Життя без сміття Опубліковано: Четвер, 23 березня 2017 Веринські школярі знають, що чистота довкілля залежить від кожного з нас. Чисті вулиці і парки, території наших будинків — це те, на що ми можемо впливати.  Уже традиційно після зими учні, вчителі, працівники школи беруть участь у толоці, під час якої здійснюють благоустрій та озеленення не тільки території...

Переглядів: 569 Коментарів: 0

Відділи освіти
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook