Період публікації:

від

до

Категорія:

На Львівщині стартує акція «Майбутнє лісу у твоїх руках – 2017»

Опубліковано: П`ятниця, 17 березня 2017 

min
max

12 років поспіль, під егідою Державного агентства лісових ресурсів України, проводять акцію «Майбутнє лісу у твоїх руках». Усі охочі мають можливість ознайомитися з особливостями ведення лісового господарства та особисто долучитися до процесу садіння дерев.

Акція «Майбутнє лісу у твоїх руках – 2017» відбуватиметься з 21 березня (Міжнародний день лісів) по 15 квітня (День довкілля).

Учасниками акції є учнівська та студентська молодь, представники громадських організацій, громадськості, органів влади, засобів масової інформації.

Головною метою акції є виховання шанобливого ставлення до природи, забезпечення зацікавленості у збереженні лісових насаджень, дотримання правил поведінки в лісі тощо.

Лісівники організовують та проводять заходи з посадки лісу, озеленення та благоустрою парків, алей, територій навчальних закладів, сіл, міст районів. Окрім головного заходу акції – створення лісових насаджень, проводитимуть уроки знань про ліси, пізнавальні екскурсії, зустрічі з учнівською та студентською молоддю та різноманітні конкурси.

Під час акції заплановано:

  • весняна посадка лісу на площі 1 250 га (для посадки планується використати 9 млн сіянців основних лісоутворюючих порід);
  • посів у лісових розсадниках на площі 10 га;
  • упорядкування територій 150 лісництв після осінньо-зимового періоду;
  • упорядкування 19 рекреаційних пунктів уздовж автодоріг загальнодержавного значення;
  • упорядкування 36 зон короткотермінового відпочинку;
  • розвішування 700 шпаківень в лісах області;
  • упорядкування 20 мурашників;
  • прибирання міських, сільських парків та скверів на площі 30 га;
  • очищення від сміття берегів протяжністю 18 км;
  • розчищення і упорядкування 50 джерел;
  • ліквідація понад 100 стихійних сміттєзвалищ.

Щороку участь у заходах акції беруть все більше й більше людей, адже це додаткова можливість ознайомитись з особливостями ведення лісового господарства та особисто долучитися до приємного процесу садіння дерев.

Лісівники Львівщини запрошують охочих долучитись до заходів акції і посадити своє дерево!

Ключові слова:

Немає коментарів

Схожі статті:

Школярі та студенти можуть допомогти звільнити планету від сміття, долучившись до Міжнародного дня чистих берегів Школярі та студенти можуть допомогти звільнити планету від сміття, долучившись до Міжнародного дня чистих берегів Опубліковано: Четвер, 19 вересня 2019 Чи знаєте ви, що за нинішніх темпів засмічення річок, морів та океанів до 2050 року в них буде більше пластику, аніж риби? Щоб запобігти цьому, в треті вихідні вересня (цьогоріч – 21 вересня) мільйони волонтерів у всьому світі (понад 150 країн) долучаються до глобального прибирання. Учнів та студентів...

Переглядів: 905 Коментарів: 0

Проекти, програми, акції

У Золочеві відбулася екологічна акція «Я люблю свою країну» У Золочеві відбулася екологічна акція «Я люблю свою країну» Опубліковано: Понеділок, 10 вересня 2018 4 вересня працівники відділу еколого-освітньої роботи НПП «Північне Поділля» організували екоакцію «Я люблю свою країну» для учнів молодшої ланки Золочівської загальноосвітньої школи № 1. Метою заходу було виховувати у дітей любов, людяність, доброту, почуття патріотизму, викликати почуття відповідальності...

Переглядів: 1054 Коментарів: 0

Проекти, програми, акції
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook