Період публікації:

від

до

Категорія:

Акція «Святкуймо Різдво разом»

 

min
max

У Галичині Різдво святкують за давніми традиціями: з Дідухом, кутею та дзвінкою колядою . Упродовж багатьох років до цих традицій у школярів Миколаївського району додалася ще одна – зустрічати це поважне свято разом з друзями з Донецької області в рамках Всеукраїнської акції «Святкуймо Різдво разом». Цього року до Липівки прибуло 8 учнів та учитель із загальноосвітньої школи №55 м. Горлівки. Це Різдво закріпило в наших душах упевненість у тому, що ми – єдина дружня вкраїнська родина.

Тепло зустріли делегацію методист відділу освіти п.О.Козак, а потім учні та вчителі Липівської ЗОШ. Знайомство, обмін сувенірами – і до осель, в яких передсвяткові радісні клопоти: і тісто на пампушки приготувати, і мак потерти, і сіна принести. Багатьом дітям це вдивовижу, тому із зацікавленням юні горлівчани спілкувалися з ровесниками, їхніми батьками. І справжнє диво – безпосередня участь у вертепі, коляді, Святій Літургії.

Не менші враження і від відвідин Галицької столиці – старовинного Львова, з різдвяними шопками, гостинністю львів’ян і відчуттям того, що це не чергове шоу, а справжнє найвеличніше свято для душі: Христос народився!

У піднесеному настрої гості повернулися з екскурсії по курортному місті Трускавці, де їх зустрів завідувач відділу освіти п. О.Лобик.Вони відвідали спортивно – оздоровчий комплекс «Спортовець», насолодились прогулянкою святковим містом, придбали безліч сувенірів. Незабутні враження від подорожі Карпатами,відвідин скель Довбуша у с. Труханів, цікаві розповіді п. М. Гнатіва, збережуться в їхніх серцях. На завершення перебування горлівчан у Липівці художній керівник НД п. Г. Ланчевич за сприяння директора НД п. А.Голованя влаштовано перегляд різдвяної вистави «Як це було …».

«Мені запам’яталася багата святкова вечеря, і взагалі сподобалося все – все- все, я б з радістю залишився тут», - описує свої враженя учень 9 класу Кордік Михайло, який навіть назвав мамою та батьком подружжя Озорубів, Галину та Володимира.

«Як багато приготували пампушок! А які вони смачнючі!» - не стримує здивування Какуріна Оленкаі тепло пригортається до п.Ярини Возної, прощаючись та надіючись повернутись наступного року.

«Запам’яталися Карпати, вертеп, вода  у Трускавці з неординарним смаком»,- це враження найменшого гостя Нікуліна Олександра, що вдало зіграв роли жида у вертепі, який підготувало подружжя Береза, Галина та Андрій.

Родини Головко, Струк, Романишин запросили дітей на Святвечір до своїх батьків у Луб'янах, Бродках та Демні, а Ланчевичі, Орест та Галина – у Миколаїв. Л.Медлярська не може нахвалитися своїм третім синочком Носовим Богданом: яка вихована, чемна, добра дитина.Родина Лукомських, Микола та Ірина, прийшли побажати щасливої дороги учителю п.Наталії.

За п’ять днів діти здружилися, зробили безліч фото на пам'ять. Але настав час прощатися. Теплі обійми, потиски рук,і навіть сльози: « Прощай, Галичина! Приїжджайте до нас».

 

Немає коментарів

Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook