Період публікації:

від

до

Категорія:

Великолюбінський навчально-реабілітаційний центр І-ІІ ст.

 

min
max

Контакти

Адреса:

81555, Україна, Львівська обл., Городоцький р-н, 

смт Великий Любінь, вул. Замкова, 5

Телефон/факс: 231-54-212, 231-54-336
Електронна пошта: vlubinternat@ukr.net
Веб-сайт:  https://sites.google.com/site/vlubinnrc/
Керівник закаладу: Мащак Степан Йосифович

Плани роботи

Фінансова звітність

Загальні відомості

Комунальний заклад Львівської обласної ради «Великолюбінський навчально реабілітаційний центр​ І-ІІ ступенів» (І ступінь – підготовчий, 1-4 класи; ІІ ступінь – 5-9 (10) класи) (в минулому КЗ ЛОР «Великолюбінська спеціальна загальноосвітня школа-інтернат I-II ст.») проводить навчання учнів, які потребують корекції розумового розвитку. Школа забезпечує здобуття відповідного рівня освіти, професійну орієнтацію та підготовку до трудової діяльності, проводить корекційно-розвиткову роботу з дітьми. Навчання та утримання дітей в школі-інтернаті здійснюється за рахунок держави.

У школі-інтернаті працюють досвідчені педагоги, які мають відповідну педагогічну освіту, великий стаж та досвід роботи. Медичне обслуговування дітей здійснюється на базі медчастини досвідченими медичними працівниками школи-інтернату, а також на базі міської та районних поліклінік. У медчастині є добре облаштований медичний ізолятор.

Навчально-виховний процес проводиться з урахуванням особливостей психічного та фізичного розвитку за змістом, формами та методами їх навчання, відповідного режиму дня, що забезпечує системність навчально-виховної, корекційно-розвиткової, лікувально-профілактичної роботи.

Діти мають можливість навчатись у кабінетах соціально-побутової орієнтації, української мови і літератури, музики та ритміки, математики, фізики та побутової хімії, трудового навчання, які обладнанні сучасними меблями, телевізорами та іншими засобами навчання. У школі готують учнів до оволодіння основ професій: кухаря, швеї, столяра, слюсаря, основи ведення фермерського господарства. Учні 1-4 класів навчаються в окремому блоці. З метою виховання дітей на засадах християнської моралі в школі введені уроки християнської етики, є каплиця Різдва Пресвятої Богородиці, де священник проводить Богослужіння.

У школі-інтернаті діти перебувають під постійним медичним наглядом лікаря-психіатра та медичного працівника. З ними працює шкільний психолог та логопед у спеціально оснащених для цієї роботи кабінетах.

Велика увага приділяється фізичному вихованню. Школа має спортивний майданчик, спортивну кімнату, кабінет лікувальної фізкультури, обладнані спортивними тренажерами, сенсорними м’ячами та іншим лікувально-оздоровчим обладнанням. Учні школи-інтернату беруть активну участь у змаганнях «Повір у себе» і неодноразово здобували призові місця.

Вихованці мають можливість щорічно влітку відпочивати в кращих оздоровчо-лікувальних базах Львівщини, а також проходити санаторно-курортне лікування в санаторії «Великий Любіть».

Для вихованців школи-інтернату організоване 5-разове безкоштовне харчування в шкільній їдальні.

З метою здійснення інклюзивної освіти школа-інтернат тісно співпрацює з місцевою середньою загальноосвітньою школою І-ІІІ ступенів, школами мистецтв смт. Великий Любінь та м. Комарно.

Умови прийому: 

До школи-інтернату зараховуються розумово відсталі діти 6 (7) років та діти з відповідними діагнозом з такими медичними показаннями:

  • легка розумова відсталість;
  • помірна розумова відсталість;
  • органічна деменція різного походження, яка відповідає легкій та помірній розумовій відсталості.

Зарахування учнів проводиться на підставі таких документів:

  • направлення відповідного органу управління освітою;
  • заяви батьків або осіб, які їх замінюють;
  • висновку психолого-медико-педагогічної консультації;
  • особової справи (витягу з особової справи) та документа про наявний рівень освіти (крім дітей, які зараховуються до підготовчого, першого класів);
  • індивідуальної програми реабілітації;
  • довідок про стан здоров’я дитини: «Медична карта дитини» (ф. № 026/0); витяг з «Історії розвитку дитини» (ф. № 112/0) з даними про результати аналізів (загальний аналіз крові та сечі, мазок із зіва на дифтерію, аналіз калу на дезгрупу, яйця глистів, шкребок на ентеробіоз); копію «Карти профілактичних щеплень» (ф. № 063/0); довідки закладу охорони здоров’я про те, що дитина не перебувала в контакті з хворими на інфекційні хвороби або бактеріоносіями. Усі діти з недорозвиненням мовлення повинні мати висновок сурдолога.

Місце знаходження:

Немає коментарів

Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook