Період публікації:

від

до

Категорія:

Самбірська спеціальна загальноосвітня школа-інтернат І-ІІ ст. «Берегиня»

 

min
max

Контакти

Адреса: 81400, Україна, Львівська обл., м. Самбір, вул. Шевченка, 21
Телефон/факс: (8-236) 3-22-52, (8-236) 3-32-74
Електронна пошта: int_sambir@ukr.net
Веб-сайт:  http://www.sambir-internat.lviv.sch.in.ua
Керівник закаладу: В.о.д. Лапан Наталія Мар'янівна

Плани роботи

Фінансова звітність

Загальні відомості

Приміщення Самбірської спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату I-II ступенів «Берегиня» побудоване на початку XX століття як захоронок – притулок для дітей-сиріт, якими опікувались сестри-монахині.

 Із встановленням Радянської влади у 1944 році захоронок став дитячим будинком.

У 1965 році дитячий будинок був перепрофільований у допоміжну школу-інтернат для розумово-відсталих дітей. Розпорядженням голови Львівської обласної держадміністрації №37 від 19 січня 2001 року школа перепрофільована на спеціальну загальноосвітню школу-інтернат інтенсивної педагогічної корекції.

Наказом Львівської обласної ради від 26.11.2012р. №103-С назву закладу було змінено на Комунальний заклад Львівської обласної ради «Самбірська спеціальна загальноосвітня школа-інтернат І-ІІ ступенів «Берегиня».

Наказом Львівської обласної ради від 09.03.2016р. №6-С було затверджено нову редакцію статуту Комунального закладу Львівської обласної ради «Самбірська спеціальна загальноосвітня школа-інтернат І-ІІ ступенів «Берегиня» для дітей з тяжкими порушеннями мовлення.

До спеціальної школи-інтернату для дітей з
тяжкими  порушеннями  мовлення  зараховуються  діти  6 (7)  років з
нормальним слухом та первинно  збереженим  інтелектом,  які  мають
тяжкі системні мовленнєві порушення (алалія, дизартрія, ринолалія,
афазія,  заїкуватість,  загальне  недорозвинення   мовлення),   що
перешкоджають  навчанню  у загальноосвітньому навчальному закладі,
оскільки   тяжкі   органічні   порушення   мовлення   центрального
походження,  як правило, зумовлюють специфічну затримку психічного
розвитку дитини.

Зарахування учнів до спецшколи-інтернату проводиться наказом директора на підставі таких документів:

  • заяви батьків або осіб, що їх замінюють;
  • скерування департаменту;
  • копії свідоцтва про народження дитини;
  • висновку психолого-медико-педагогічної  консультації;
  • особової справи (витягу з особової справи) та документа  про наявний  рівень освіти (крім дітей,  які зараховуються до підготовчого, першого
  •  
  • індивідуальної  програми  реабілітації  дитини-інваліда;
  • довідок про стан  здоров’я дитини: „Медичної  карти  дитини” (ф. № 026/0, витяг з „Історії  розвитку  дитини” (ф. № 112/0) з даними про результати аналізів), копії „Карти  профілактичних  щеплень” (ф. № 063/0),  довідки  закладу охорони здоров’я про те, що дитина не перебувала в контакті з хворими на інфекційні хвороби або бактеріоносіями  і може відвідувати навчальний заклад.

За бажанням батьків діти можуть лише навчатися у спецшколі-інтернаті без проживання в ній.

В структурі спецшколи-інтернату є:

-         навчальні класи для дітей з тяжкими порушеннями мовлення (І-ІІ ст.);

-         навчальні класи для дітей з тяжкими порушеннями мовлення в поєднанні з іншими нозологіями (І-ІІ ст.);

-         спеціальні класи/групи для дітей інших нозологій:

-         дошкільне відділення (спеціальна дошкільна група для дітей віком від 3 до 6 (7) років).

Відповідно до  висновку ПМПК,  у разі поліпшення стану здоров’я, досягнення успіхів у навчанні,  учні спецшколи-інтернату переводяться до іншого типу навчального закладу. Питання про подальше  влаштування дитини  вирішують батьки або особи, що їх замінюють, спільно  з  департаментом.

Навчально-виховний процес в Самбірській спеціальній загальноосвітній школі-інтернаті спрямований на подолання порушень мовленнєвого розвитку на основі індивідуального та диференційованого підходу, корекцію психофізичного, морального, соціального розвитку кожної особистості відповідно до вимог зазначених у „Положенні про спеціальну загальноосвітню школу-інтернат для дітей, які потребують корекції фізичного та (або) розумового розвитку”, „Державному стандарті спеціальної освіти дітей з особливими потребами”.

У школі функціонують кабінети української мови і літератури, географії, інформаційно-комунікаційних технологій, соціально-побутового навчання, кабінет психолога, ЛФК, кабінет логопедії, центр раннього розвитку, кабінет корекційних занять, спортивний зал.

З 1 класу діти вивчають іноземну мову, а з 2 класу – інформатику.

Основні напрямками корекційно-розвиткової роботи: розвиток мовленнєвої діяльності, логоритміки, лікувальної фізкультури, розвиток психомоторики, емоційно-вольової сфери, формування пізнавальної, навчальної та предметно-практичної діяльності, розвиток та корекція психосоціального розвитку.

Добре забезпечена школа корекційним та лікувальним обладнанням: прилади Монтесорі, тренажер для виправлення постави, слухомовний комп’ютерний тренажер «Світ звуків» і «Видима мова», збільшуване електронне телевізійне обладнання, дошка Євмінова, бігова доріжка, силовий тренажер,  сенсорна доріжка, сенсорні м’ячі, черепаха-дидактична, стіл-ванна, рухомий циліндр, світловий пристрій, кварцова та інфрачервона лампа, УВЧ, Дарсонваль, стоматологічне обладнання, дидактичними та роздатковими матеріалами, навчальними іграми.

Для розвитку творчих здібностей, пропонуємо учням різні види гуртків: вокальний гурток «Калинонька», спортивний гурток «Факел», театральний гурток «Березіль», гурток «Умілі руки».

Школа тісно співпрацює  з культурною асоціацією «Новий Акрополь», товариством «Діти Христа» та благодійним фондом «Скарби нації». БО «Мальтійська служба допомоги», Самбірський міський ЦСССДМ, громадська організація «Самопоміч» м. Львів, ляльковий театр «Мрія» м. Борислав, благодійна ініціатива «Щире серце», студентський профком медичного коледжу м.Самбора, профкому студентів Дрогобицького ДПУ ім. І. Франка.

Місце знаходження:

Немає коментарів

Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook