Період публікації:

від

до

Категорія:

Фестиваль мистецтв «Сурми звитяги»

 

min
max

Фестиваль проводиться щорічно. Його мета – відродження української патріотичної пісні, її осучаснення, пропагування серед дітей та юнацтва кращих зразків мистецьких творів патріотичного спрямування, що розкривають героїчний шлях національно-визвольної боротьби українського народу в ХХ столітті, вивчення пісенної спадщини Січового Стрілецтва, Української Галицької Армії, Організації Українських Націоналістів, Української Повстанської Армії, а також сучасної української молодіжної патріотичної пісні, що звучала під час Революції на Граніті, на Помаранчевому, Євромайданах та Революції гідності.

Учасники фестивалю – учні середніх загальноосвітніх шкіл, вихованці центрів дитячої та юнацької творчості, шкіл мистецтв, студенти ВНЗ, представники молодіжних громадських організацій віком від 7 до 25 років.

У рамках фестивалю проведено конкурси: авторської пісні; художнього читання літературно-музичних композиції; на кращу живописну композицію, графічну композицію, листівку, декоративно-тематичну композицію; на кращу героїко-патріотичну хореографічну композицію.

Понад 2 500 учасників з Тернопільської, Івано-Франківської, Хмельницької, Черкаської, Чернівецької, Волинської, Вінницької, Київської, Луганської, Донецької, Запорізької, Рівненської областей представили 235 концертних номерів та 316 художніх робіт.

До складу журі XV фестивалю мистецтв «Сурми звитяги» були запрошені: Віктор Камінський (Заслужений діяч мистецтв України, професор, композитор, лауреат Національної премії України ім. Т. Шевченка); Аліса Тараканова (хореограф, методист вищої категорії відділу змісту позашкільної освіти Інституту інноваційних технологій і змісту освіти МОН України); Олексій Бобків (Заслужений працівник культури України, художній керівник заслуженого вокально-хореографічного ансамблю «Галичина»);Валентина Вартовник (Заслужений працівник культури України, відмінник освіти України, керівник та головний балетмейстер народного ансамблю танцю «Серпанок» Центру творчості дітей та юнацтва Галичини) та ін.

Фестиваль мистецтв «Сурми звитяги» відбувається за фінансової підтримки обласного бюджету у рамках Програми розвитку української мови, української культури, історичної свідомості громадян України на території Львівської області на 2012-2014 роки.

Вручення дипломів переможцям та лауреатам фестивалю відбудеться о 16.00 год. у фойє Львівської опери, о 18.00 год. на сцені театру відбудеться Гала-концерт.

Офіційний сайт проекту: http://surmy-zvytyahy.in.ua/

Немає коментарів

Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook