Період публікації:

від

до

Категорія:

У Львівському університеті заснували стипендії імені Героїв Небесної Сотні та Героїв АТО

 

min
max

З метою гідного вшанування пам’яті студентів ЛНУ ім. Івана Франка, які загинули під час Революції Гідності, обстоюючи європейські цінності демократії, свободу й повагу до прав людини, та пам’яті викладачів і студентів, які виявили особисту мужність, героїзм і вірність військовій присязі, загинули під час відсічі російської збройної агресії на Сході України, відповідно до рішення Вченої ради від 27 квітня 2016 року у Львівському національному університеті імені Івана Франка засновано академічні стипендії імені Героїв Небесної Сотні та Героїв АТО. Про це інформує прес-служба ЛНУ.

Іменну стипендію призначатимуть студентам двічі на рік, основними критеріями у відборі кандидатур буде участь у національно-патріотичних заходах, громадській і волонтерській діяльності, успішне навчання, досягнення в науково-дослідницькій роботі й інших сферах студентського життя.

Університет заснував шість академічних іменних стипендій для студентів відповідних факультетів: стипендія імені Ігоря Костенка (географічний факультет), стипендія імені Сергія Кемського (філософський факультет), стипендія імені Богдана Сольчаника (історичний факультет), стипендія імені Дмитра Чернявського (економічний факультет), стипендія імені Володимира Труша (факультет культури та мистецтв) і стипендія імені Степана Петрівського (геологічний факультет).

Претендентів на призначення стипендій подаватиме Вчена рада факультету за рекомендацією органів студентського самоврядування.

Метою призначень таких стипендій є виховання патріотизму серед студентів, заохочення до активного вияву громадянської позиції, волонтерської діяльності та готовності захищати державний суверенітет і територіальну цілісність України.

Немає коментарів

Схожі статті:

Університет Безпеки Життєдіяльності Університет Безпеки Життєдіяльності Опубліковано: Середа, 20 грудня 2017 18.12.17р. до КЗ ЛОР Верхньосиньовидненська спецшкола-інтернат напередодні свята Святого Миколая студенти    Львівського Державного Університету Безпеки Життєдіяльності організували дітям тетралізовану виставу. Талановиті студенти поставили цікаве шоу з піснями та танцями, а Святий Микола роздав всім...

Переглядів: 521 Коментарів: 0

Заклади обласного підпорядкування

WNISEF надає 5 стипендій для кращих студентів програми кластеру DS&IS WNISEF надає 5 стипендій для кращих студентів програми кластеру DS&IS Опубліковано: П`ятниця, 14 липня 2017 5 студентів програми Data Science & Intelligent Systems ЛНУ ім.І.Франка матимуть можливість отримати стипендію від Western NIS Enterprise Fund (WNISEF), яка повністю покриє вартість навчання протягом перших двох років. Бакалаврська програма Data Science & Intelligent Systems стартує у вересні цього...

Переглядів: 722 Коментарів: 0

Вища освіта
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook