Період публікації:

від

до

Категорія:

Презентація освітньої платформи «Місто та минуле у цифрі»

 

min
max

Сьогодні, 5 листопада, о 18:00 год. у Центрі міської історії Центрально-Східної Європи (м. Львів, вул. Богомольця 6) відбудеться презентація освітньої платформи «Місто та минуле у цифрі».

Із липня 2019 року Центр міської історії спільно з групою київських дослідників працює над розробкою освітньої онлайн-платформи «Місто і цифрова історія».

Сьогодні викладання чи вивчення історії не можна обмежувати лише теоретичними знаннями. Освітяни, викладачі, студенти та учні потребують інструментів, які допомагають застосувати здобуті знання в форматі, що сприйматиме суспільство. І цей формат може бути цифровим.

Освітня платформа пропонуватиме викладачам університетів та шкіл практичні рекомендації й матеріали для викладання історії та культури XX століття через призму локальних сюжетів та мікро-історій, підходи для створення нових тем в межах освітніх програм, інструментарій для вироблення практичних навиків роботи з цифровими інструментами. Онлайновий ресурс міститиме підходи формальної та неформальної освіти, базовані на напрацюваннях проекту Інтерактивний Львів.

У межах проєкту команда розробляє три пілотні блоки, які передбачають дослідницьку роботу, збір та оцифрування матеріалів, формування візуальних та текстових наративів, а також напрацювання методичних рекомендацій для їхнього впровадження в освітній процес.

Блок «Місто та повсякдення» має на меті створення моделі інклюзивної оповіді про багатокультурний Київ початку XX століття. Він пропонує поєднання історії повсякдення, цифрової історії та методу learning by doing. Створення інтерактивної мапи з історії Києва початку ХХ століття стане основою для розробки академічного курсу з цифрової історії.

Блок «Місто та персональні досвіди війни» пропонуватиме вивчення історії таких великих глобальних катаклізмів, як Друга світова війна, у школі через локальні персональні досвіди. Блок складатиметься з форматів, підходів та інструментів, які дозволять ширити матеріали та теми, з якими працює Центр міської історії для і у співпраці з школами та вчителями.

Блок «Місто та мистецтво на межі» має на меті виробити модель погляду на різні мистецькі практики, які існували на заході УРСР наприкінці 1980-х. Блок передбачає роботу з практично недослідженим матеріалом, проведенням відео-мандрівок з львівськими митцями та мисткинями. Такий формат дозволить змапувати їхні досвіди та мистецькі практики з локалізацією у міському просторі, оцифрувати та архівувати колекції митців. На базі зібраного матеріалу та проведеного дослідження будуть підготовлені критичні тексти, короткі відео та віртуальні онлайн-прогулянки.

Зазначимо, що запуск освітньої платформи – це спроба поєднати формальну та неформальну освіту і використати напрацювання Інтерактивного Львова.

Проєкт реалізується за підтримки Українського культурного фонду.

Немає коментарів

Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook