Період публікації:

від

до

Категорія:

Меморіальне зібрання з нагоди 76-х роковин із дня загибелі львівських професорів на Вулецьких пагорбах в липні 1941 року

 

min
max

У понеділок, 3 липня, у Львові відбудеться меморіальне зібрання з нагоди 76-х роковин із дня загибелі львівських професорів на Вулецьких пагорбах в липні 1941 року.

Участь у зібранні візьмуть очільники області та Львова, представники Республіки Польща, академічна спільнота і громадськість міста.

Церемонія відбудеться за адресою: м. Львів, вул. Лукаша, 1.

Початок – о 10:00 год.

Довідково:

Пам’ятник відомим львівським ученим, розстріляним німецькими нацистами у 1941 році, відкритий 3 липня 2011 року. Подія була приурочена до 70-х роковин від часу тих трагічних подій.

У результаті міжнародного конкурсу на кращий пам'ятник загиблим перемогу здобув спільний польсько-український проект скульптора Олександра Сьліви (Краків) та архітекторів Олега Трофименка й Дмитра Сорокевича (Львів).

Пам’ятник являє собою своєрідну арку, що складається із 10 каменів, які символізують 10 Божих заповідей. П’ята заповідь – «Не убий!» – суттєво порушена, ніби збита. Це символізує те, що коли людина порушує заповідь Божу, є загроза зруйнувати цілісність світу.

Монумент розташований на Вулецьких пагорбах у Парку студентів Національного університету «Львівська політехніка» в районі вулиць Академічної, Сахарова, Відкритої та Лукаша-Карпинця.

Немає коментарів

Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook