Період публікації:

від

до

Категорія:

На батьківщині Євгена Коновальця

 

min
max

Упродовж 12 - 14 червня 2015 року в селі Зашків Жовківського району Львівщини відбудеться традиційний молодіжний фестиваль “Зашків – Земля Героїв”. Цьогорічний захід проводиться в рамках святкування Дня Конституції України та Дня молоді й присвячується 124-ій річниці від дня народження полковника Української Народної Республіки Євгена Коновальця, який народився в селі Зашків.

Гасло цьогорічного фестивалю -  “Інтелект та зброя”.

Організаторами заходу є Львівська обласна рада, Львівська обласна державна адміністрація, Жовківська районна рада, Жовківська районна державна адміністрація та низка молодіжних громадських організацій Львівщини.

Для успішного проведення фестивалю підписано розпорядження голови Львівської облдержадміністрації, відповідно до якого створено обласний організаційний комітет з підготовки та проведення Молодіжного фестивалю «Зашків – земля Героїв», який має здійснити заходи з реалізації програми та кошторисів фестивалю, врахувавши пропозиції молодіжних громадських організацій. Оргкомітет з проведення фестивалю очолив заступник голови Львівської облдержадміністрації Юрій Підлісний.

Наразі підготовано попередню програму фестивалю, яку буде обговорено на першому засіданні організаційного комітету 26 травня 2015 року під головуванням Юрія Підлісного.

Андрій Ковальський, управління молоді та спорту облдержадміністрації

 

Довідково.

Молодіжний фестиваль «Зашків – Земля героїв», який проводиться на Львівщині  з 2006 року вже став традиційним. Цей фестиваль відбувається щорічно в середині червня на батьківщині полковника Євгена Коновальця у с. Зашків Жовківського району Львівської області. Фестиваль має на меті виховання української молоді в дусі державницьких традицій та патріотизму, формування свідомої громадянської позиції, створення умов для самореалізації молоді, налагодження дружніх стосунків між молодіжними лідерами з усіх областей України.

Ідея молодіжного фестивалю «Зашків - Земля героїв» полягає в популяризації діяльності молодіжних громадських об’єднань, спрямованої на реалізацію державної молодіжної політики. Захід сприяє забезпеченню ефективної комунікації органів державної влади з молодіжним середовищем, популяризує ідею державності, організованого, корисного дозвілля та консолідує інститути громадянського суспільства.

До фестивалю щороку залучаються провідні українські виконавці національної та патріотичної музики, місцеві фольклорні колективи. В рамках заходу проходять спортивні змагання з футболу, бойового гопака, силових видів спорту тощо. Також проводяться оригінальні заходи спрямовані на зміцнення національної позиції та ідентичності, а саме: бардівські пісні, теренові ігри, нічна смолоскипна хода до музею Є. Коновальця, трансляція фільмів національно – патріотичної тематики, українських кінострічок та ін.

«Зашків – Земля героїв» - більше ніж просто фестиваль. Це культова подія для регіону, а особливо для патріотичної молоді. Він – втілення  державницької соборної позиції, духу високого патріотизму, високих моральних цінностей, української культури та духовності, сили нації.

Ініціаторами та засновниками фестивалю є молодіжні громадські організації Львівщини, серед яких: ГО «Молодь ЗА Зміни», ЛОО «Спілка Української Молоді в Україні», ГО «Борець», ЛОО «Молодіжний націоналістичний конгрес», МГО «Студентське Братство Львівщини», Студентське братство ім. Степана Бандери, Студентська Свобода, ЛОМГО ВМГО «Батьківщина молода», ЛКО «Молодий Народний Рух», ГО «Спадщина», МГО «Молода Галичина» та інші.

Немає коментарів

Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook