Період публікації:

від

до

Категорія:

ХVIII Міжнародна науково-практична конференція «Релігія на шляху подолання конфліктів: жертовність, поразки, компроміси»

 

min
max

15-16 квітня в Українському католицькому університеті (м. Львів, вул. Свєнціцького, 17) відбудеться ХVIII Міжнародна науково-практична конференція «Релігія на шляху подолання конфліктів: жертовність, поразки, компроміси».

Тема цьогорічної конференції присвячена питанню значення релігії у побудові громадянського суспільства в історичному контексті та сучасних реаліях. Амплітуда суспільних реакцій на роль релігії величезна: від звинувачень у конфліктогенності та непримиренності до вдячності за посередництво та ініціативи примирення.

На секційних засіданнях під час конференції планується обговорення таких питань:

  • Роль та вплив релігії у різні історичні епохи на конфліктні події: війни, геноцидів, насилля;
  • Наслідки мучеництва чи компромісів Церкви у тоталітарних суспільствах (наприклад, Львівський псевдособор 1946 р.);
  • Сучасна Україна: релігійні середовища і війна на Сході;
  • Конфлікти і релігія у глобальному світі;
  • Методи подолання конфліктів з використанням духовного контексту.

Серед доповідей, які будуть надіслані до 1 березня, проводитиметься конкурс на найцікавіше висвітлення теми. Останній день подання матеріалів – 27 березня.

Реєстраційна анкета та вимоги до доповіді додаються. За довідками звертатись в Інститут релігії та суспільства УКУ, e-mail: irs@ucu.edu.ua, або за телефоном: (032) 240-99-40 (внутрішній 3252).

Немає коментарів

Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook