Період публікації:

від

до

Категорія:

Зустріч Евгена Чолія, Президента Світового Конгресу Українців, доктора Honoris Causa Національного університету «Львівська політехніка» з громадськістю Львова

 

min
max

Запрошуємо Вас взяти участь у висвітленні зустрічі Евгена Чолія, Президента Світового Конгресу Українців, доктора Honoris Causa Національного університету «Львівська політехніка» з громадськістю Львова.           

  • Зустріч, яку організовує Міжнародний інститут освіти, культури та зв’язків з діаспорою Львівської політехніки, відбудеться 5 квітня ц.р.
  • Місце проведення: актова зала головного корпусу університету (вул.С.Бандери, 12).
  • Початок о 14 годині.           

Львів’яни матимуть унікальну нагоду безпосередньо поспілкуватися із Президентом Світового Конгресу Українців, доктором Honoris Causa Львівської політехніки  Евгеном Чолієм, поставити йому запитання і почути відповіді про різні аспекти діяльності цієї найпотужнішої української структури за кордоном.

Після зустрічей із Президентом України, прем’єр-міністром, головою Верховної Ради, главами церков, які відбулися у березні ц.р. у Києві, візит пана Евгена Чолія до Національного університету “Львівська політехніка” є першим і засвідчує важливість співпраці між СКУ і Львівською політехнікою,  Міжнародним інститутом освіти, культури та зв’язків з діаспорою зокрема.

Організатори цієї зустрічі сподіваються, що діалог з очільником СКУ допоможе зламати стереотип, який залишився  у пострадянській Україні щодо української діаспори, і усвідомити важливість роботи кожного українця, світового українства в цілому та  Евгена Чолія зокрема для усіх нас, хто живе в Україні. Ви також зможете довідатися про його численні зустрічі з очільниками Євросоюзу, Ради Європи, ПАРЄ, НАТО, ООН, ОБСЄ, членами парламентів та урядів, в епіцентрі яких завжди стоїть Україна, її інтереси та безпека.

Громада Львова ознайомиться також із найважливішими формами роботи СКУ, зокрема,  проектом із гуманітарної сфери «Захист патріотів», та  шляхами поширення правдивої інформації про Україну у світі. 

«За час свого президенства в СКУ Евгену Чолію вдалося не лише консолідувати, розвинути і зміцнити українську спільноту за кордоном, але й вивести діяльність конгресу на якісно новий рівень. Від імені двадцятимільйонного українства за кордоном – він є речником української справи у світі», – зазначає Ірина Ключковська, директор Міжнародного інституту освіти, культури та зв’язків з діаспорою.

Рішення про присвоєння титулу Doctor Honoris Causa Евгену Чолію було прийняте 9 лютого ц.р. на Вченій раді Львівської політехніки в знак великої особистої ролі Президента СКУ  в  просуванні українського інтересу в міжнародній спільноті, мобілізації українських сил за кордоном у справі розбудови країни й подоланні російської агресії, з метою фіксації для історії Львівської політехніки унікальної сторінки співпраці із Світовим Конгресом Українців та особисто його Президентом.

Наша довідка

Президентом Світового Конгресу Українців Евген Чолій був обраний у 2008 році  на п’ятирічний термін та переобраний на другий термін у 2013 році.

За фахом Евген Чолій - юрист. З 1982 року він – член Палати адвокатів Квебеку та старший партнер однієї з найбільших адвокатських фірм Квебеку–Лавері де Біллі, яка нараховує понад 200 адвокатів. Його юридична практика включає корпоративні i комерційні судові процеси та справи неплатоспроможності й фінансової реструктуризації. Як професійний юрист виступає перед Верховним Судом Канади та перед судами Квебеку різних рівнів. З 2012 році його прізвище – у довіднику «Найкращі юристи», що є одним з найстарших і найбільш поважних видань у юридичній галузі.

Евген Чолій отримав низку нагород, зокрема, Діамантову ювілейну медаль королеви Єлизавети II, Золоту ювілейну медаль королеви Єлизавети ІІ, орден України «За заслуги» ІІІ ступеня.

Вхід на зустріч вільний.

За додатковою інформацією звертатися: тел. 258-01-51; моб. 093-659-54-32 (Андрій Яців) чи на e-mail: press@miok.lviv.ua

Джерело: Прес-служба Національного університету “Львівська політехніка”

Немає коментарів

Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook