Період публікації:

від

до

Категорія:

У Стрийському районі відреставрують 12 пам’ятників Великому Кобзареві

 

min
max

У Стрийському районі до святкування 200-ліття з дня народження Тараса Шевченка планують відреставрувати та облаштувати 12 пам’ятників та пам’ятних знаків Кобзарю у селах району.

Про це повідомив голова Стрийської районної ради Роман Козак.

За його словами, у Стрийському районі ювілей Кобзаря планують відзначити урочисто, передбачено провести величну академію та святковий концерт. До 200-ліття з дня народження Тараса Шевченка у Завадові пам’ятник буде реконструйовано за кошти депутатів обласної та районної рад. Вартість робіт становитиме від 15-20 тис. грн.

До речі, саме в цьому селі постав перший у Галичині пам’ятник Шевченку, який зроблений в оригінальний спосіб з рідкісної породи каменю. Його спорудили зусиллями громади з ініціативи Івана Франка та місцевого пароха о. Остапа Нижанківського. Пам’ятник зберегли місцеві мешканці – перед війною 1941 року його закопали в землю.

До облаштування пам’ятників та благоустрою прилеглих до них територій у селах планують залучити підприємців та громадськість.

Немає коментарів

Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook