Період публікації:

від

до

Категорія:

Львівське державне училище фізичної культури

 

min
max

Контакти

Адреса: 79044, Україна, м. Львів, вул. Кн. Ольги, 1
Телефон/факс: (032) 238-27-92, (032) 238-27-93
Електронна пошта: ldufk@ukr.net
Веб-сайт:  www.ufk.lviv.ua
Керівник закаладу: Родак Степан Михайлович

Плани роботи

Фінансова звітність

Загальні відомості

Львівське державне училище фізичної культури – це спеціалізований навчальний заклад спортивного профілю, який забезпечує розвиток спортивних здібностей  та обдарувань дітей і молоді з метою підготовки спортсменів вищих категорій – резерву до національних збірних команд України з пріоритетних  для Львівщини видів спорту: боксу, боротьби вільної, веслування на байдарках і каное, водного поло, гандболу, гімнастики спортивної, легкої атлетики,  санного спорту, стрільби кульової, стрільби з лука, сучасного п’ятиборства, фехтування, футболу.

Види спорту, з яких ведеться підготовка спортсменів в училищі, затверджені спільним наказом Міністерства освіти і науки України та Міністерства України у справах молоді та спорту від 30.06.2005 р. №389/1041 зі змінами за поданням Головного управління освіти і науки та управління з питань фізичної культури та спорту Львівської облдержадміністрації.

Свою діяльність училище здійснює відповідно до Положення про спеціалізований навчальний заклад спортивного профілю, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 05.11.1999 р. №2061.

Сьогодні Львівське державне училище фізичної культури – це навчальний комплекс, який складається з вищого навчального закладу І рівня акредитації, що здійснює підготовку фахівців з вищою освітою за спеціальністю 5.010201 „фізичне виховання”, та спеціалізованої  загальноосвітньої школи-інтернату спортивного профілю.        

Така організація та поєднання навчально-виховної і спортивно-трену-вальної роботи, цілорічне інтернування перспективних спортсменів регіону в межах  навчального комплексу, створення необхідних матеріально-технічних, фінансових та нормативних передумов, а також установчий договір з Львівським державним університетом  фізичної культури про створення Галицького регіонального навчально-наукового комплексу дозволили  вперше в Україні  створити систему ступеневої освіти для провідних спортсменів та унікальну  у світовій практиці систему неперервної підготовки спортивного резерву  до національних збірних команд України: ДЮСШ, СДЮШОР- спортінтернат - училище фізичної культури – університет фізичної культури, школа вищої спортивної майстерності. Це дало позитивні результати у підготовці спортсменів, здатних  успішно конкурувати на всеукраїнській та  міжнародній арені.  

За підсумками Всеукраїнського конкурсу-огляду зі спорту вищих досягнень у 2008р. Львівське державне училище фізичної культури посіло 2 місце серед 18 спеціалізованих закладів спортивного профілю.

Призерами Всеукраїнських змагань стали 217 учнів та студентів училища, вони завоювали понад 580 медалей, у тому числі 180 золотих. Найбільшу кількість призерів підготували відділення:

  • вільної боротьби – 48 призерів, з них 21 – переможець;
  • кульової стрільби – 22 призерів, з них 14 – переможців;
  • веслування на б/к – 13 призерів, з них 11 – переможців

До спискового складу збірних команд України з видів спорту увійшло 100 учнів та студентів училища. На міжнародній арені Україну презентували 62 спортсмени училища, з яких до вісімки сильніших спортсменів Європи та світу увійшло 39 осіб. Переможцями та призерами європейських і світових першостей стали 23 вихованці училища, які вибороли 14 золотих, 11 срібних і 13 бронзових нагород.

Європейські та світові п’єдестали здобували Микульчин І., Стадник М., Благіня Ю., Остапчук Ю., Ващук О., Безрука М., Рибак І., Черкес О., Нетреба І., Домбровська К., Малик Ю., Лівач М., Гурський В. (вільна боротьба), Федіс О., (бокс), Євочка І. (легка атлетика), Почкалова А., Юнес К. (фехтування), Колядінцев В., Наконечний І.(стрільба з лука), Мацкевич І., Саламаха О., Галкін О., Царьков О.(стрільба кульова), Батрак З. (сучасне п’ятиборство).

Впродовж року 32 учнів та студентів училища виконали норматив МС України, 6 – норматив Майстра спорту міжнародного класу. Це Нетреба Ірина, Ващук Оксана (вільна боротьба), Галкін Олександр, Мацкевич Ігор (кульова стрільба), Юнес Клод, Почкалова Анфіса (фехтування).

Високі результати впродовж року демонстрували і випускники училища В.Федоришин (срібний призер Ігор ХХІХ олімпіади, чемпіон Європи), Н Синишин, Л.Когут (ІІІ місце чемпіонату Європи), А.Черкасова (ІІІ місце чемпіонату світу серед юніорів), О.Нарепеха (ІІІ місце чемпіонату Європи серед юніорів), М.Квятковська (чемпіонка Європи) – всі вільна боротьба, Я.Шемякіна (фехтування, багаторазовий призер етапів Кубка світу), Є.Боркін (сучасне п’ятиборство, ІІ місце чемпіонату світу), К.Палеха, М.Івашко (ІІ місце чемпіонату Європи – обоє стрільба з лука), Ю.Цюпик (велоспорт), Д.Демянюк (легка атлетика). Чемпіоном світу серед боксерів-професіоналів за версією WBO став А.Котельник.

Та найвагомішим досягненням року є те, що 14 вихованців училища взяли участь у Іграх ХХІХ олімпіади у м.Пекіні, де вони вибороли 1 срібну, 2 бронзові медалі, посіли 1 четверте, 1 шосте місце і внесли у скарбничку олімпійської команди України 10,5 олімпійських очок у неофіційному командному заліку, що складає 6,2%.

Місце знаходження:

Немає коментарів


Дивіться також:

Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook