Період публікації:

від

до

Категорія:

МИ – волонтери інформаційної війни, мобілізовані і зобов'язані…

Опубліковано: Вівторок, 10 січня 2017 

min
max

Під таким гаслом 22 та 23 грудня 2016 року в приміщенні Львівського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти відбулися семінари-тренінги «Інформаційна безпека. Формування навичок критичного оцінювання надійності Інтернет-джерел і автентичності зображень». Учасниками семінарів були учителі загальноосвітніх навчальних закладів області, які у 2016-2017 навчальному році долучилися до експериментального впровадження медіаосвіти і викладають курс «Основи медіаграмотності» у 8(9) класах, та вчителі історії.

Програма семінарів на цю тему була розроблена Ніною Дементієвською, науковим співробітником Інституту інформаційних технологій та засобів навчання НАПН України, головою правління громадської освітньої організації РМЦ «АЙОРН». Для розвитку медіа грамотності педагогічних працівників та підготовки їх до викладання основ медіаосвіти, автор зібрала у своєму блозі, доступ до якого отримали учасники тренінгів, розлогу теоретичну і методичну інформацію, а також величезний масив джерел.

Поставлені на початку кожного з семінарів запитання: «Чи можна опиратися маніпуляціям і не  бути ошуканим?  Як навчитися самому і навчити інших відрізняти достовірну інформацію від пропаганди? Як навчитися використовувати тільки достовірну інформацію у навчальній діяльності і в житті?» мотивували слухачів до активної пізнавальної діяльності.  

          Проведена на завершення рефлексія засвідчила, що переважна більшість слухачів успішно досягла поставлених навчальних цілей. Учителі навчилися визначати надійність інтернет-сайтів,  автентичність розміщених в мережі зображень, зрозуміли, якими методами користуються виробники пропагандистських матеріалів та оволоділи прийомами їх розпізнавання. Особливий інтерес викликали представлені Н.Дементієвською деякі методи оцінювання компетентностей. Слухачі семінару – учителі історії – познайомились також низкою інструментів  для оцінювання компетентностей з історії та виявили бажання їх освоїти. Для цього Н.Дементієвська погодилась у березні 2017 року провести ще одну, спеціальну, сесію тренінгу.

Немає коментарів

Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook