Період публікації:

від

до

Категорія:

« Мова – життя духовного основа»

Опубліковано: Неділя, 05 березня 2017 

min
max

21 лютого все прогресивне людство відзначає Міжнародний день рідної мови. Завідувач бібліотеки  КЗ ЛОР «Добромильська спеціальна загальноосвітня школа – інтернат І – ІІст.»  Марчак Л.С.  оформила виставку « Мова – життя духовного основа». Країни всього світу вшановують свою рідну національну мову. Для нас - це українська мова, мова наших батьків, дідів і прадідів. 
 

Метою  виставки є  формувати розуміння того, що українська мова - наш скарб, без якого не може існувати ні народ, ні Україна як держава. Пробудити почуття національної гідності. Виховувати любов до рідної мови, рідного краю, його традицій, почуття поваги до всього українського, бажання розмовляти рідною мовою.

Свято української мови було встановлено в нашій країні 9 листопада 1997.
Впродовж кількох століть український народ привчали до думки про нібито "вторинність" української мови, ретельно приховуючи від українців величезний масив української писемності, історії та культури, яка сягає глибокої давнини і нараховує багато тисячоліть.
Зачинателем сучасної української літературної мови вважається І.П. Котляревський, а основоположником - Т.Г. Шевченко.

 

Немає коментарів

Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook