Період публікації:

від

до

Категорія:

"Міжнародний день охорони здоров'я вуха і слуху" в школі Марії Покрови(фото)

Опубліковано: Неділя, 05 березня 2017 

min
max

Важливе пізнавальне заняття, присвячене Міжнародному дню охорони здоров'я вуха і слуху, провела вчитель - дефектолог слухового кабінету школи Марії Покрови Ганна Стасюк. 

Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) заснувала спеціальний день, присвячений охороні здоров'я вуха і слуху, Щорічно 3 березня відзначається Міжнародний день охорони здоров'я вуха і слуху (International Day Ear and Hearing).

На сьогоднішній день втрата слуху вважається найпоширенішою сенсорною формою інвалідності в світі. За даними ВООЗ, від глухоти та порушень слуху страждають більше 275 мільйонів чоловік. Основними причинами глухоти та приглуховатості називають хронічні інфекції вуха, ряд захворювань: краснуха, кір, паротит, менінгіт, - а також вплив деяких лікарських препаратів і шуму.

На думку медиків, близько половини всіх випадків глухоти та інших порушень слуху можна запобігти, усунувши причини їх розвитку. Превентивні заходи - імунізація населення, охорона здоров'я матері та дитини, забезпечення гігієни праці.

Діти уважно слухали лекцію, брали у її обговоренні активну участь (відгадували колір батарейок в залежності від номерів, називали і розпізнавали правильні номери батарейок, розповідали про правильне поводження з використаними батарейками тощо).

 У своїй лекції Ганна Стасюк приділила велику увагу кохлеарним імплантам, їх будові, кому допомагає система КІ, про протипокази до операції.

Вчитель-дефектолог Ганна Стасюк систематично консультує батьків щодо здоров'я дитини. Необхідно стежити, щоб у вуха дитини не потрапляла брудна вода; не можна бити дитину, особливо по вухах; навчати дітей не вставляти у вуха сторонні предмети; у разі будь-яких тривожних симптомів негайно звертатись в лікарню.

Немає коментарів

Схожі статті:

Вчителі школи Марії Покрови відвідали з привітаннями обласну владу (фото) Вчителі школи Марії Покрови відвідали з привітаннями обласну владу (фото) Опубліковано: Субота, 25 січня 2020 Вчителі школи Марії Покрови завітали у святковий день, 14 січня, зі щедрівками та привітаннями до обласної влади і побажали їм зустріти з посмішкою і щастям у душі цей рік, йти за покликом серця і досягати всіх цілей, щиро любити та радіти життю!  

Переглядів: 947 Коментарів: 0

Заклади обласного підпорядкування

Учні школи Марії Покрови вміють любити природу Учні школи Марії Покрови вміють любити природу Опубліковано: Неділя, 24 листопада 2019 Учні школи Марії Покрови вміють любити природу. Вони відвідують домівку врятованих тварин у парку Знесіння, догдядають за домашніми улюбленцями, а в неділю дружньо годували качок на озері Львівського національного університету ветеринарної медицини та біотехнологій імені Степана Ґжицького.

Переглядів: 584 Коментарів: 0

Заклади обласного підпорядкування
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook