Період публікації:

від

до

Категорія:

Органи місцевого самоврядування тепер мають можливість закупити підручники для учнів 4 та 7 класів

Опубліковано: Четвер, 21 квітня 2016 

min
max

20 квітня на засіданні Уряду Міністр освіти і науки Лілія Гриневич запропонувала рішення, яке дозволить нарешті забезпечити підручниками учнів 4 та 7 класів загальноосвітніх навчальних закладів.

З’ясувалось, що місцеві органи влади не могли закупити свою частину підручників, хоч і отримали на те кошти, через неузгодженості в нормативних документах.

Аби надрукувати понад 6 мільйонів примірників підручників, видавництва просять передплату на закупівлю паперу. А органи місцевого самоврядування за чинними нормативними документами не мають права здійснювати передоплату. Якщо ж видавництва залучать для друку підручників кредитні кошти, вартість підручника значно зросте. «Тому ми підготували відповідні зміни до постанов Кабінету Міністрів України від 23 квітня 2014 року № 117 та від 14 січня 2015 року № 6, що дозволить органам місцевого самоврядування здійснювати попередню оплату цих послуг і дасть змогу врешті-решт розв’язати цю гостру проблему і забезпечити дітей підручниками в повному обсязі», – доповіла про ситуацію Міністр освіти і науки на першому засіданні Уряду.

Уряд підтримав пропозиції Лілії Гриневич і вніс відповідні зміни до постанов Кабінету Міністрів України від 23 квітня 2014 року № 117 та від 14 січня 2015 року № 6, що дозволить місцевим органам влади здійснити передоплату і забезпечити закупівлю і доставку підручників для учнів 4 та 7 класів загальноосвітніх навчальних закладів.

Окрім того, Уряд ухвалив рішення, що дозволять своєчасно видати атестати і свідоцтва про середню освіту та провести ЗНО.

Ключові слова:

Немає коментарів

Схожі статті:

Львівщина отримала 82 % підручників для 2 класу Львівщина отримала 82 % підручників для 2 класу Опубліковано: Вівторок, 13 серпня 2019 Львівська область отримала 212 180 примірників підручників для 2-го класу Нової української школи, що становить 82 % від усіх необхідних книжок. Про це повідомили у департаменті освіти і науки Львівської обласної державної адміністрації. «Для 2019/2020 навчального року Львівщина робила замовлення...

Переглядів: 1155 Коментарів: 0

Середня, дошкільна та позашкільна освіта

Підручники 2019: на початок липня вже надруковано 68 % підручників для 2-х класів, 100 % – для 5-х, 25 % – для 6-х та 4 % – для 11-х класів Підручники 2019: на початок липня вже надруковано 68 % підручників для 2-х класів, 100 % – для 5-х, 25 % – для 6-х та 4 % – для 11-х класів Опубліковано: Вівторок, 09 липня 2019 Наразі Міністерство освіти і науки чітко вкладається у графік друку підручників – усі книги будуть доставлені на обласні бази до 15 серпня. Місцеві органи управління освітою за законом зобов’язані виконати доставку підручників до закладів освіти протягом 15 календарних днів після отримання, тому за планом...

Переглядів: 1428 Коментарів: 0

Середня, дошкільна та позашкільна освіта
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook