Період публікації:

від

до

Категорія:

Молодь та школярі поклали квіти до пам'ятника авторові українського Гімну

Опубліковано: П`ятниця, 04 березня 2016 

min
max

У п'ятницю, 4 березня, у Львові відбулись урочистості з нагоди 201-ї річниці від дня народження українського композитора отця Михайла Вербицького. У цей день представники влади, громадських організацій, молодь та школярі поклали квіти до пам’ятника авторові музики державного гімну України.

Духовенство разом з присутніми помолилися за Україну та виконали духовний гімн "Боже великий єдиний".

На урочистостях виступив голова Львівської обласної державної адміністрації Олег Синютка.

"Минуло більше двох місяців як постав пам'ятник цій видатній постаті – отцю Михайлу Вербицькому, - зазначив Олег Синютка. - Нашу історію творять саме такі особистості. Сьогодні ми можемо пишатися Ярославом Мудрим, Данилом Галицьким, Богданом Хмельницьким, Романом Шухевичем та Володимиром Івасюком, які у свій час не побоялися і взяли відповідальність на себе. Вони повірили в себе, в свою землю та в народ, для якого стали поводирями. Нині ми також маємо пам'ятати, що все залежить від кожного з нас і тоді ніякий ворог нам буде не страшний". 

Опісля учасники урочистого зібрання прослухали музичні композиції Михайла Вербицького у виконанні хору "Дударик".

Окрім того, у суботу, 5 березня, делегація області відвідає могилу автора українського гімну у с. Млини Республіки Польща, що неподалік українсько-польського кордону. Біля Пантеону, де він похований, покладуть квіти, а також відбудеться панахида та віче.

Ключові слова:

Немає коментарів

Схожі статті:

У Львівському університеті презентували фільм, присвячений отцю Михайлу Вербицькому (фото) У Львівському університеті презентували фільм, присвячений отцю Михайлу Вербицькому (фото) Опубліковано: П`ятниця, 08 грудня 2017 У четвер, 7 грудня, громадськість вшановувала постать отця Михайла Вербицького, відтак у Львівському національному університеті імені Івана Франка відбувся прем’єрний показ документального фільму «Серце запалене любов’ю» про життєвий шлях композитора. Кінострічка відтворює основні віхи творчості автора...

Переглядів: 1281 Коментарів: 0

Проекти, програми, акції
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook