Період публікації:

від

до

Категорія:

У Білогорщі вшанували видатного українця, головного командира УПА Романа Шухевича

Опубліковано: Неділя, 06 березня 2016 

min
max

У суботу, 5 березня, біля пам’ятника генерал-хорунжого Романа Шухевича,  за участі голови Львівської обласної державної адміністрації Олега Синютки, представників громадськості відбулися заходи з вшанування пам’яті головного командира УПА.

Учасники заходу поклали  квіти до пам’ятника генерал-хорунжого.  Також  представники духовенства здійснили чин панахиди. Опісля відбулося віче. 

Під час свого виступу Олег  Синютка зазначив, що постать Романа Шухевича є прикладом для багатьох  наших воїнів, які сьогодні захищають кордони  України.

"Ми знаємо, що неодноразово пропонували Роману Шухевичу покинути Україну. Проте постійно він наголошував на тому, що командир повинен бути там, де воює його армія,– сказав Олег Синютка.– Напевно,  знав генерал-хорунжий, що в такій боротьбі  з комуністичною владою  вижити складно, але він залишився зі своїми воїнами".

Очільник Львівської ОДА також наголосив, що схожий вибір сьогодні роблять чимало  українських військових.

"Я переконаний, що ми станемо свідками того, як наш синьо-жовтий прапор буде піднято на українсько-російському кордоні",– резюмував Олег Синютка.

У свою чергу Герой України Юрій Шухевич, закликав вшановувати на найвищому рівні усіх борців за незалежність України. За його словами, важливо пам’ятати про наших предків, які боролися за волю, а також  сучасників. "Бо ті, що боролися  пліч-о-пліч зі Шухевичем, і ті, що зараз взялися за зброю воюють за ту саму ідею",– наголосив син  головного командира УПА.

Біля пам’ятника була  вишикувана  почесна варта ліцеїстів Львівського державного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою ім. Героїв Крут  та салютної команди громадської організації "Товариство пошуку жертв війни "Пам'ять".

Окрім цього, усі охочі мали змогу відвідати  музей Романа Шухевича, що знаходиться  на Білогорщі.

Ключові слова:

Немає коментарів

Схожі статті:

У НРЦ «Левеня» відбулися заходи, приурочені Романові Шухевичу У НРЦ «Левеня» відбулися заходи, приурочені Романові Шухевичу Опубліковано: Четвер, 07 березня 2019 5 березня 2019 року у Комунальному закладі Львівської обласної ради «Навчально-реабілітаційний центр «Левеня» відбулися заходи, приурочені 69-ій річниці з дня смерті генерала-хоружного УПА – Романа Шухевича. Учні з великим захопленням переглянули документальний фільм «Шухевич – визначний діяч України»,...

Переглядів: 404 Коментарів: 0

Заклади обласного підпорядкування

Екскурсія в музей Романа Шухевича Екскурсія в музей Романа Шухевича Опубліковано: Середа, 25 квітня 2018 24 квітня  учні Скелівського НВК  відвідали музей генерал – хорунжого УПА  Романа  Шухевича  у Львові. Мета поїздки – поглиблення  знань  з національно – патріотичного виховання  учнівської молоді. Учні мали змогу ознайомитися із біографією Р.Шухевича, оглянули  експозицію музею. Найбільше  учнів...

Переглядів: 492 Коментарів: 0

Відділи освіти
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook