Період публікації:

від

до

Категорія:

День вишиванки у Львівському кооперативному коледжі економіки і права (фото)

Опубліковано: Вівторок, 23 травня 2017 

min
max

З метою збереження українських цінностей та їх популяризації серед молоді 18 травня адміністрація, педагогічний колектив та студенти Львівського кооперативного коледжу економіки і права долучилися до святкування Дня вишиванки. Цього дня дрес-кодом була вишиванка. Прийшли в національному вбранні всі, на кожному майоріла різнобарвними візерунками українська вишивка, що створило піднесену атмосферу та викликало радісні емоції.

Проведення такого свята продемонструвало, що кожен із нас відчував себе справжнім українцем та налаштований на збереження культури, звичаїв й традицій свого народу, адже у культурі практично будь-якого народу є речі, які яскраво відображають його особливу національну традицію. Вишиванка – яскравий приклад і підтвердження цьому, адже історія народної вишивки в Україні йде коренями в сиву глибину століть. Популярність і мода на вишиванки пояснюється її красою і символічністю, а свято вишиванки передає національну єдність і дух патріотизму. Для українських дівчат вишиванка завжди була не тільки красивим предметом гардеробу, а й оберегом, який захищав дівчину і міг розповісти знаючим людям про її статус у суспільстві. Вишита жіноча сорочка також говорила про уміння і якості самої дівчини, так як і вишиванням, і тканням, і пошиттям займалися жінки, які передавали свої вміння з покоління в покоління.

Всесвітній день вишиванки – свято національної та духовної єдності, адже об’єднує українців незалежно від країни, місця проживання, мови, якою вони спілкуються, віросповідання чи політичних поглядів. Це свято зародилося в 2006 році та не має державного статусу, але, тим не менше, з кожним роком набуває все більшої популярності. Традиційно день національного одягу в Україні проводиться у третій четвер травня, вся Україна вшановує національний вишитий одяг. Вишивка вважається оберегом української оселі, прикрашає і оберігає кожного українця, котрий носить вишиванку.

У навчальному закладі упродовж дня було проведено безліч виховних заходів, а куратори зі своїм студентами провели виховну годину на тему: «Вишиванка – твій генетичний код».

Студенти спільно зі студентським самоврядуванням, в свою чергу, намалювали стінгазети, приурочені святу. Викладачі циклової комісії мовних дисциплін провели загальноколеджівський диктант під назвою: «Українська вишивка». Також звучало у коледжі радіо, по якому декламували поезію про український рушник, співали пісні про вишиту мамою сорочку тощо. Була створена справжня виставка української народної вишивки в холі навчального закладу та коридорах.

Окрім вираження своєї національної та громадянської позиції – позитивні емоції, піднесений настрій з нагоди святкування свята, відчуття гордості за приналежність до української нації.

Матеріал підготував Михайло Голубка, прес-секретар з роботи зі ЗМІ та зв᾽язків із громадськістю Львівського кооперативного коледжу економіки і права

Немає коментарів

Схожі статті:

День вишиванки у Львівському кооперативному коледжі економіки і права День вишиванки у Львівському кооперативному коледжі економіки і права Опубліковано: П`ятниця, 24 травня 2019 Педагогічний колектив та студенти Львівського кооперативного коледжу економіки і права долучилися до святкування Дня вишиванки. Цього дня дрес-кодом для всіх була вишиванка, яка майоріла різнобарвними візерунками, що створило піднесену атмосферу та викликало радісні емоції. Мета заходу: збереження...

Переглядів: 646 Коментарів: 0

Вища освіта

День вишиванки у Львівському кооперативному коледжі економіки і права (фото) День вишиванки у Львівському кооперативному коледжі економіки і права (фото) Опубліковано: П`ятниця, 01 Червня 2018 Всесвітній день вишиванки – свято національної та духовної єдності, адже об’єднує українців незалежно від країни, місця проживання, мови, якою вони спілкуються, віросповідання чи політичних поглядів. Свято, започатковане в 2006 році, щороку набуває популярності. Традиційно день національного одягу в...

Переглядів: 460 Коментарів: 0

Профтехосвіта
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook