Період публікації:

від

до

Категорія:

Веселкою сплелися кольори на вишиванці, неначе доля (Мостиська ОТГ)

Опубліковано: Середа, 24 травня 2017 

min
max

18 травня у Раденицькому НВК було проведено показовий захід до Дня вишиванки Веселкою сплелися кольори на вишиванці, наче доля. Свято проводилося з метою збереження споконвічних народних традицій, вишитої сорочки як матеріальної та духовної спадщини українського народу.

Дійство відбувалося на імпровізованому українському обійсті, де були представлені зразки старовинної та сучасної вишивки: рушники, килими, штори, національний одяг, подушки, покривала, серветки.

Свято розпочав хореографічний ансамбль Грація композицією “Україна – це я”. Учні початкової школи декламували вірші про вишиванку. Звучали пісні у виконанні учасників вокального ансамблю Барвінок, вчительського колективу, в’язка українських народних пісень у виконанні троїстих музик.

На завершення свята учні 1-9 класів, вихованці дошкільного закладу виконали флеш-моб З вишиванкою у серці на мелодію пісні К.Бужинської “Вишиванка”.

Учні школи, вчителі та гості продовжили свято ходою центральною вулицею села до церкви, були присутні на круглому столі “Українська вишивка і сучасність”, який організували працівники культури села Раденичі.

Організаторами заходу були керівники гуртків: З.Козак, Р.Демський, Т.Піхо, класні керівники.

Немає коментарів

Схожі статті:

Літературно-мистецьке свято  «Україно! Носи вишиванку!» (Мостиська ОТГ) Літературно-мистецьке свято «Україно! Носи вишиванку!» (Мостиська ОТГ) Опубліковано: Середа, 24 травня 2017                           До Дня вишиванки у Берегівському НВК було проведено літературно-мистецьке свято  «Україно! Носи вишиванку!»     Учні 6 класу під керівництвом педагога-організатора Магдяк Г.В. підготували виступ,під час якого звучали вірші про вишиванку,чудові пісні про неповторну красу...

Переглядів: 537 Коментарів: 0

Відділи освіти

Вишиванка - наша святиня (Мостиська ОТГ) Вишиванка - наша святиня (Мостиська ОТГ) Опубліковано: Середа, 24 травня 2017                                                       Всесвітній день вишиванки – свято національної єдності, яке покликанне зберегти споконвічні народні традиції створення та носіння   етнічного одягу, а також об’єднати  українців.     У день вишиванки  керівник школи комплексного виховання ...

Переглядів: 490 Коментарів: 0

Відділи освіти
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook