Період публікації:

від

до

Категорія:

День цивільного захисту у Золочівській ЗОШ І-ІІІ ступенів №4 (фото)

Опубліковано: П`ятниця, 26 травня 2017 

min
max

На початку травня у Золочівській ЗОШ І-ІІІ ст. №4 згідно з планом підготовки навчального закладу з цивільного захисту у 2017 році, відповідно до наказу по школі від 30.03.2017 р. «Про підготовку та проведення Дня цивільного захисту» та з метою практичного відпрацювання учнями за їх віковими категоріями теоретичних знань та навичок було проведено День цивільного захисту .

Мета проведення цього дня -  удосконалити теоретичні знання і практичні навички щодо дій в умовах екстремальних ситуацій, перевірити здатність грамотно і чітко діяти, щоб захистити своє здоров'я та життя, навчити дітей не розгубитися у випадку виникнення надзвичайних ситуацій.

На першому уроці класні керівники 1-10 класів у цікавій та змістовній формі розповіли дітям про необхідність дотримання правил пожежної безпеки в побуті, під час подорожі до лісу, про правила поведінки на водоймах, план дій під час радіаційної небезпеки, дії під час надзвичайних ситуацій, про природні стихійні лиха, алгоритм дій у разі виявлення вибухового пристрою або підозрілого предмета. Члени пожежної дружини, учні 7-Б класу, завітали до учнів 1-4 класів із цікавими повідомленнями про  дотримання правил поведінки під час  виникнення пожежі. Учителі основ здоров’я Богоніс Л. Р. та Окрепка І. Н. на уроках у 6-А та 5-А класах провели вікторини «Надзвичайні ситуації», «Знай і вмій». Учні 3-Б класу під керівництвом класного керівника Вернюк Б.Й. представили для перегляду учням 1-4 класів театралізовану виставу «Вогонь - друг та ворог людини».

Протягом дня учні мали змогу переглянути навчальні мультфільми та фільми; виставки стіннівок, агітаційних та попереджувальних малюнків (їх під керівництвом учителя Левковича А.Ю. виконали учні 5-Б, та 6-их класів), літератури  та преси на тематику цивільного захисту.

Учитель МСП Окрепка І. Н. разом із дівчатами 10 класу продемонстрували надання першої медичної допомоги для учнів 8-10 класів.

Завершальним етапом дня  ЦЗ була практика відпрацювання евакуаційних заходів у навчальному закладі.  Навчальна евакуація розпочалася із сигналу тривоги «Увага всім!». Учні, педагогічний та обслуговуючий персонал школи продемонстрували обізнаність і здатність грамотно і чітко діяти  під час евакуаційних заходів на випадок надзвичайних ситуацій. Через кілька евакуаційних виходів вони вийшли на подвір’я школи, де на них чекав автомобіль та представники Державної служби з надзвичайних ситуацій – провідний інспектор Золочівського РВ ГУ ДСНС капітан В.Костельний, заступник начальника поста ДПРП Б.Філь, начальник караулу М.Сембай, командир відділення А.Коблик.

Капітан В. Костельний розповів про статистику надзвичайних ситуацій, що виникли у районі протягом січня-квітня 2017 року. Особливу увагу звернув на дотримання правил безпечної поведінки учнів у період літніх канікул, під час виявлення невідомих предметів, розпалювання вогнищ, купання у водоймах. Працівники ДСНС  продемонстрували автомобіль та технічні засоби, які вони використовують під час рятувальних робіт різного характеру.

День цивільного захисту проведено цікаво та повчально.   Усі переконалися в тому, що отримані знання знадобляться у повсякденному житті.

Немає коментарів

Схожі статті:

Файне місто Тернопіль (фото) Файне місто Тернопіль (фото) Опубліковано: П`ятниця, 01 Червня 2018 Учні 8-А і 7-Б класів Золочівської ЗОШ І-ІІІ ст. №4 з класними керівниками Патрик В.Є. та Івасик Л.М. помандрували до файного міста Тернополя. Старе місто вразило чистотою, ошатністю, дзюрчанням фонтанів та безліччю чудових запашних квітів. Учні та вчителі відвідали тематичну виставку до Дня боротьби...

Переглядів: 333 Коментарів: 0

Відділи освіти

Чудова пора – канікули (фото) Чудова пора – канікули (фото) Опубліковано: Середа, 18 квітня 2018 Учні 8-А класу та класний керівник Патрик В.Є. і учні 7-Б класу з класним керівником Івасик Л.М. Золочівської ЗОШ І-ІІІ ступенів №4 вирушили у цікаву подорож до великоднього Львова. Чудова погода та святково прибраний Львів зустрічав гостей. Учні та вчителі відвідали Фестиваль писанок, де милувались...

Переглядів: 346 Коментарів: 0

Відділи освіти
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook