Період публікації:

від

до

Категорія:

Урочисте відзначення Дня Героїв на базі Арламівськоволянської ЗОШ I-II ступенів

Опубліковано: П`ятниця, 26 травня 2017 

min
max

 

  В Арламівськоволянській ЗОШ І-ІІ ст. (Мостиська ОТГ) 23 травня   урочисто відзначили День Героїв.

Метою заходу:  вшанувати  видатних діячів українського визвольного руху княжої та козацької доби, часів української революції та Другої світової війни, десятиліть національного спротиву ОУН-УПА та часів відродження української державності, що боролись за незалежність України, розвивати національно – патріотичні почуття, виховувати любов до рідної землі.

  Учитель історії Конюховська Т.О. провела Урок мужності «В борні за Україну» для учнів 8 кл., на якому коротко ознайомила школярів з історією виникнення свята. Школярі переглянули виставку літератури  «Ви умирали за ідею». Оcобливо привернула увагу   книга В. Зілінського « В борні за Україну», в якій подано відомості про тих  блаженної  пам'яті Січових Стрільців, вояків Української Галицької Армії та Української Повстанської Армії, членів Організації Українських Націоналістів, які загинули на теренах Мостищини.

   Також  вшанували героїв Небесної Сотні, які чинили шалений опір антиукраїнській владі, борців за територіальну цілісність і незалежність України - вояків АТО, які є взірцем служіння українській нації для сучасної молоді. Педагог -   організатор Криворука О.Я. провела зустріч із учасниками АТО « Герої серед нас». На свято були запрошені односельчани, що брали участь в АТО (Наконечний Р. А. , Улян Р.С.)  . Школярі уважно слухали розповідь Наконечного Р.А., на грудях якого виблискувала медаль учасника АТО.  На знак поваги і шани діти дарували гостям квіти та малюнки.

Класні керівники та класоводи провели  просвітницькі інформації «Пам'ять про них збережуть покоління»,  приурочені Дню Героїв.

У всіх народів є ціла система свят, що возвеличують подвиги співвітчизників, бо на цьому будується світогляд, культура, та виховання нації. Відзначення Дня Героїв – це свідчення твердої волі українського народу йти накресленим Героями шляхом боротьби до найвищої мети – Незалежності, розквіту і слави Української Самостійної Соборної Держави.

Немає коментарів

Схожі статті:

Виховний захід "Слава Героям! СлаваУкраїні!" на базі Пнікутського НВК Виховний захід "Слава Героям! СлаваУкраїні!" на базі Пнікутського НВК Опубліковано: Середа, 24 травня 2017     День Героїв – це день пам'яті усіх українців, що присвятили своє життя нашій з вами свободі, тих, хто боровся і захищав Україну.     23 травня   у Пнікутському НВК (директор Гоян Іван Дмитрович)  під керівництвом педагога-організатора Стрільчук Н.В. був проведений виховний захід для учнів  7-9 класів...

Переглядів: 524 Коментарів: 0

Відділи освіти

Ангели пам'яті Ангели пам'яті Опубліковано: П`ятниця, 21 лютого 2020 В Арламівськоволянському ЗЗСО І - ІІ ст. Мостиської міської ради Львівської області ( директорка О. М. Костира) віддали шану Героям України, загиблим на Євромайдані. Керівник гуртка "Сокіл"("Джура") О.Криворука разом з гуртківцями провели годину історичної пам'яті "Хто за свободу вийшов проти смерті,...

Переглядів: 717 Коментарів: 0

Відділи освіти
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook