Період публікації:

від

до

Категорія:

У Львові розпочався фінал Всеукраїнського конкурсу фахової майстерності з професії «Маляр» (фото)

Опубліковано: Понеділок, 29 травня 2017 

min
max

Сьогодні, 29 травня, на базі ДНЗ «Ставропігійське вище професійне училище м. Львова» розпочався ІІІ етап Всеукраїнського конкурсу фахової майстерності серед учнів професійно-технічних навчальних закладів з професії «Маляр». У конкурсі беруть участь 25 учнів з усієї України.

«Приємно відзначити, що саме на нашій землі проходить завершальний етап Всеукраїнського конкурсу. Адже за підсумками 2016 року Львівщина знаходиться на другому місці в Україні по розвитку будівельної галузі», - зазначив під час відкриття конкурсу заступник директора – начальник управління департаменту освіти і науки Львівської облдержадміністрації Ігор Гайдук.

Конкурсний захід складається з двох турів – теоретичного і практичного. Теоретична частина передбачає виконання конкурсантами тестових завдань та розрахункових вправ впродовж двох годин. За правильні відповіді конкурсанти зможуть отримати максимально 40 балів у цій частині змагань. Водночас основна увага на конкурсі акцентуватиметься на вміннях, які демонструватимуть учасники під час виконання практичних завдань. Кожний з них працюватиме на робочому місці, що самостійно обере під час жеребкування. Учні мають виявити свою фахову майстерність щодо виконання основних етапів технологічного процесу малярних робіт. Завдання конкурсантів полягає у тому, що кожен з них має зашпаклювати, заґрунтувати і пофарбувати поверхню площею 10,5 м², дотримуючись вимог охорони праці та усіх технічних параметрів. За якісно і бездоганно виконані роботи конкурсанти зможуть отримати найбільше 100 балів.

Оцінюватиме фахову майстерність конкурсантів компетентне незалежне журі, до складу якого входять методисти, викладачі та майстри професійно-технічної освіти, а також представники виробничих будівельних підприємств та соціального партнера – ТзОВ «Снєжка-Україна».

Увесь тиждень для учасників третього етапу Всеукраїнського конкурсу фахової майстерності з професії «Маляр» обіцяє бути насиченим, цікавим, корисним і, водночас, навчально-пізнавальним. Учні не лише вправлятимуться у майстерності, але й матимуть нагоду побувати на підприємстві «Снєжка-Україна», де побачать процес виготовлення лакофарбових матеріалів, що застосовують на практиці, а також відвідають визначні місця міста Лева та матимуть пізнавально-краєзнавчу екскурсію «Жовква – місто королів».

Варто зауважити, що третій етап Всеукраїнського конкурсу фахової майстерності з професії «Маляр» серед учнів професійно-технічних навчальних закладів проводиться згідно із наказом Міністерства освіти і науки України від 11.04.2017 року № 580 та за підтримки соціального партнера – ТзОВ «Снєжка-Україна». Нагадаємо, що 2016 року Міністерство освіти і науки України і знаний виробник лакофарбової продукції ТМ «Ṥnieẑka» підписали Меморандум про співпрацю. Для ефективного проведення третього етапу Всеукраїнського конкурсу компанія «Снєжка-Україна» забезпечила учасників заходу ґрунтівками, шпаклівками і фарбами з метою якісного виконання практичного туру конкурсного завдання і водночас вдосконалення своїх вмінь.

Також у рамках Всеукраїнського конкурсного заходу у ДНЗ «Ставропігійське вище професійне училище м. Львова» відбудеться урочисте відкриття навчально-виробничої майстерні з опорядження деревини лакофарбовою продукцією VIDARON, яка є структурним підрозділом навчально-практичного центру «Ṥnieẑka», що відкрито у навчальному закладі першим в Україні в грудні 2014 року.

Немає коментарів

Схожі статті:

Учень Львівського ВПХУ – переможець Всеукраїнського конкурсу фахової майстерності з професії «Маляр» (фото) Учень Львівського ВПХУ – переможець Всеукраїнського конкурсу фахової майстерності з професії «Маляр» (фото) Опубліковано: Понеділок, 12 Червня 2017 Учень ДНЗ «Львівське вище професійне художнє училище» Андрій Папірник став переможцем Всеукраїнського конкурсу фахової майстерності з професії «Маляр» серед учнів професійно-технічних навчальних закладів, фінал якого нещодавно відбувся у м. Львові. Андрій Папірник справився із завданнями теоретичної...

Переглядів: 726 Коментарів: 0

Конкурси, олімпіади

Заклади профосвіти мають дистанційно провести атестацію випускників – лист МОН Заклади профосвіти мають дистанційно провести атестацію випускників – лист МОН Опубліковано: Середа, 08 квітня 2020 Якщо державна кваліфікаційна атестація випускників профтехів припадає на період карантину, заклад має організувати її у дистанційній формі. Таке роз’яснення надає Міністерство освіти і науки у листі щодо завершення навчального року в профтехах, який був розісланий 8 квітня 2020 року. «Зараз ми маємо...

Переглядів: 5338 Коментарів: 0

Профтехосвіта
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook