Період публікації:

від

до

Категорія:

Фінал Всеукраїнського конкурсу фахової майстерності з професії «Маляр» розпочався у Ставропігійському ВПУ м. Львова

Опубліковано: Вівторок, 30 травня 2017 

min
max

29 травня 2017 р. на базі ДНЗ «Ставропігійське ВПУ м. Львова» (в корпусі по вул. Є. Плужника, 6) розпочався третій етап Всеукраїнського конкурсу фахової майстерності з професії «Маляр» серед учнів професійно-технічних навчальних закладів, який проводиться згідно із наказом Міністерства освіти і науки країни № 580 від 11.04.2017 року та за підтримки соціального партнера ТзОВ «Снєжка-Україна». Конкурсний захід складається з двох турів — теоретичного і практичного. Теоретична частина передбачає виконання конкурсантами тестових завдань та розрахункових вправ, водночас основна увага на конкурсі акцентуватиметься на вміннях, які демонструватимуть учасники під час виконання практичних завдань.

«Приємно відзначити, що саме на нашій землі проходить завершальний етап Всеукраїнського конкурсу. Адже за підсумками 2016 року Львівщина знаходиться на другому місці в Україні по розвитку будівельної галузі», — зазначив Ігор Гайдук — заступник директора департаменту освіти і науки Львівської обласної державної адміністрації — начальник управління планово-фінансової діяльності, бухгалтерського обліку і звітності, кадрового та організаційного забезпечення. Він привітав усіх присутніх, оголосив конкурс відкритим і відрекомендував Марека Павлуся — генерального директора ТзОВ «Снєжка–Україна». Марек Павлусь висловив свою радість з приводу належного виконання Меморандуму про співпрацю між ТзОВ «Снєжка–України» та Міністерством освіти і науки України (укладеного на Всеукраїнській конференції у листопаді 2016 р.), побажав, щоб конкурсний тиждень був цікавим і корисним, удачі учасникам змагань.

Перед присутніми виступив Володимир Пащак — директор ЗАТ «Львів-реставрація», він наголосив на потребі висококваліфікованих будівельників в Україні.

Гостей та учасників конкурсу привітала Ірина Бурак — директор ДНЗ «Ставропігійське ВПУ м. Львова». Вона ознайомила присутніх з історією навчального закладу — понад 430 років освітньої та друкарської діяльності якого є значним внеском у скарбницю духовної спадщини нашого краю. З 1586 р. і донині в стінах корпусу на вул. Івана Федорова, 9 у Львові ось уже п’яте століття безперервно діє професійна школа, яка в різні історичні періоди не раз змінювала назву, але незмінним залишився зміст її функціонування. Ірина Бурак наголосила на важливості соціального партнерства і побажала учасникам розвиватися в дусі служіння людям, рідній землі, державі, нащадкам; у дусі братства, взаєморозуміння і підтримки.

Валентина Гузюк (методист НМЦ ПТО у Львівській області) оголосила порядок проведення конкурсу і, спільно з членами оргкомітету (на фото зліва направо: Валентина Гузюк; Ігор Матвіїв — заступник начальника управління Львівської обласної державної адміністрації — начальник відділу професійної освіти, координації діяльності вищих навчальних закладів і науки; Ігор Гайдук — заступник директора департаменту освіти і науки Львівської обласної державної адміністрації — начальник управління планово-фінансової діяльності, бухгалтерського обліку і звітності, кадрового та організаційного забезпечення; Володимир Бобко — директор Навчально-методичного центру професійно-технічної освіти у Львівській області) провела жеребкування.

Після інструктажу з охорони праці конкурсанти перейшли до виконання практичного завдання (перше шпаклювання).

Урочисте відкриття конкурсу супроводжувалося концертною програмою. Ведучі: Мирослава Лефменко (викладач ДНЗ «Ставропігійське ВПУ м. Львова») і Андрій Войтюк (актор Національного театру імені Марії Заньковецької), виступили: народний вокальний ансамбль «Дивоструни», керівник Ольга Літник; народний ансамбль танцю «Карпати», керівник заслужений артист України Василь Семен; учні та випускники (Андрій Виджак, Оля Филипчак) навчального закладу.

Ключові слова:

Немає коментарів

Схожі статті:

Тиждень права у Львівському ВПУ дизайну та будівництва Тиждень права у Львівському ВПУ дизайну та будівництва Опубліковано: Понеділок, 16 грудня 2019  9 - 13 грудня  в  рамках  Всеукраїнського тижня права у Львівському ВПУ дизайну та будівництва проведені заходи, спрямовані на формування в учнів активної життєвої позиції щодо реалізації своїх прав. 10-11 грудня відбулися зустрічі учнів із співробітником Головного територіального управління юстиції...

Переглядів: 815 Коментарів: 0

Профтехосвіта

Семінар із складання пічок за участю ДНЗ «Ставропігійське ВПУ м. Львова» та Золочівського професійного ліцею Семінар із складання пічок за участю ДНЗ «Ставропігійське ВПУ м. Львова» та Золочівського професійного ліцею Опубліковано: Четвер, 18 жовтня 2018 17 жовтня 2018 року ГС Асоціація будівельників «Будіндустрія» разом із німецькою компанією «Вольфсхойер» організували семінар із складання пічок від Олени Бистрової, за участі німецького спеціаліста Даніела Райцінгера на тему: «Технологія складання хлібопічок з шамотних плит». У семінарі взяли участь...

Переглядів: 645 Коментарів: 0

Профтехосвіта
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook