Період публікації:

від

до

Категорія:

У заповідний Жовківський край

Опубліковано: Четвер, 01 Червня 2017 

min
max

Однією з важливих сторін всебічного розвитку підростаючого покоління є християнське виховання.

29 травня учні 7-А класу Зимноводівської ЗОШ І-ІІІ ступенів № 2 разом з класним керівником Шутяк Л. Й. та вчителем історії Савкою М. А. вирушили у подорож святими місцями Львівщини.

Першою зупинкою мандрівки стало с. Страдч. Відома Страдецька гора займає важливе місце серед християнських святинь України. Тут є унікальний печерний монастирський комплекс (ХІ-ХІІІ ст.), з якого можна довідатися як виглядало монаше життя. Діти пройшли Хресною Дорогою до храму Успіння Пресвятої Богородиці.

Другою зупинкою став Крехівський монастир із храмом Преображення Господнього (XVIII ст.) та дерев'яною церквою Покрови Пресвятої Богородиці (2004 р.), в яких знаходяться дві чудотворні ікони. Сонячна погода посприяла прогулянці розтоцькими пагорбами. Учні відвідали келії в "скалі Іоіла", а також набрати води з  цілющого джерела.

Побували школярі і у колишньому місті-фортеці Жовква, яке приваблює середньовічним замком Жолкевських (1594р.), що був резиденцією польського короля Яна ІІІ Собеського, також кафедральним костелом св. Лаврентія (1606р.) з падаючою дзвіницею та некрополем родин Собеських та Жолкевських. Заслуговує на особливу увагу шедевр дерев’яної архітектури –церква Різдва Богородиці (1720р.), яка була включена в список світової спадщини ЮНЕСКО.

Завдяки цікавій екскурсії діти збагатили свої знання з історії рідного краю.  Враження від поїздки надовго залишаться у їх пам’яті.

Ключові слова:

Немає коментарів

Схожі статті:

Мама! Найдорожче слово в світі Мама! Найдорожче слово в світі Опубліковано: Четвер, 30 травня 2019 День Матері в Україні відзначається в другу неділю травня. Це свято-свято вічності. Мама – найголовніша людина в житті. Скільки б гарних, добрих слів ми не говорили нашим мамам, зайвими вони не будуть ніколи. До Дня Матері у Підбірцівській ЗОШ I-III ступенів, вчитель фізичної культури Карабан Н.М. зі...

Переглядів: 873 Коментарів: 0

Відділи освіти

"Родина, родина від батька до сина…" "Родина, родина від батька до сина…" Опубліковано: Середа, 29 травня 2019 24 травня дружна класна родина 6-го гімназійного класу Наварійської ЗОШ І-ІІІ ст. - гімназії зібралася на святі "Родина, родина від батька до сина…". Увага і повага до сім'ї, до роду не приходить сама по собі. Її треба виховувати. Дитина змалку повинна усвідомлювати свою приналежність до родини, до рідного...

Переглядів: 774 Коментарів: 0

Відділи освіти
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook